Home Greek News Ο συριακός στρατός περικύκλωσε ένα ακόμη τούρκικο παρατηρητήριο.Περικυκλώνει ως αύριο το Saraqib.Ο Ερντογάν δίνει τελεσίγραφο στο SAA ν΄αποσυρθεί από τα παρατηρητήρια του πριν το τέλος Φλεβάρη αλλιώς θα επιτεθεί στη Συρία.

Ο συριακός στρατός περικύκλωσε ένα ακόμη τούρκικο παρατηρητήριο.Περικυκλώνει ως αύριο το Saraqib.Ο Ερντογάν δίνει τελεσίγραφο στο SAA ν΄αποσυρθεί από τα παρατηρητήρια του πριν το τέλος Φλεβάρη αλλιώς θα επιτεθεί στη Συρία.

by _
0 comment 97 views

Ο συριακός στρατός περικύκλωσε ένα ακόμη τούρκικο παρατηρητήριο.Περικυκλώνει ως αύριο το Saraqib.Ο Ερντογάν δίνει τελεσίγραφο στο SAA ν΄αποσυρθεί από τα παρατηρητήρια του πριν το τέλος Φλεβάρη αλλιώς θα επιτεθεί στη Συρία.

06 Φεβ. 2020


Ο συριακός στρατός περικύκλωσε κι ένα ακόμη τούρκικο παρατηρητήριο σήμερα μικρό αλλά σημαντικό Tall Tuqan κι απελευθέρωσε (Tal Toqan, Jazraya, Ejlas, Al-Rassafeh, Eslamin, Abo Al-Khesheh, Othmaneyeh Kbeireh, Talafeh, Jdaydet Talafeh and Al-Dahabeyeh) οικισμούς κι υψώματα ανακτώντας άλλα 80 τ,χλμ στην ΝΑ περιφέρεια του Idlib κι άρχισε να περικυκλώνει το Saraqeb από 3 πλευρές και θεωρητικά ως αύριο θα το έχει παγιδεύσει. Στον απόηχο των επιτυχιών του SAA o Erdogan εκφώνισε το κύκνειο άσμα των απειλών του κατά Συρίας αλλά έδειξε επιφυλακτικός έναντι της Ρωσίας αφού επέρριψε τις ευθύνες στην κατάρριψη του ρώσικου μαχητικού το 2015 στη FETO και είπε πως δεν θέλει μπλεξίματα με άλλες πλευρές…..

“2 από τα παρατηρητήριά μας στο Ιντλίμπ είναι πίσω από τις γραμμές των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.Αν το συριακό καθεστώς δεν αποσυρθεί ως το τέλος του μήνα (Φεβρουαρίου) από τις ζώνες των τουρκικών παρατηρητηρίων στο Idleb, η Τουρκία θα έχει την υποχρέωση ν’ αντιδράσει” προειδοποίησε για πολλοστή φορά ο Ερντογάν την Τετάρτη σύμφωνα με Anadolu.

Αναφερόμενος σ΄’Αστανα, Σότσι αναρωτήθηκε ”σε τι εξυπηρετούν αυτές οι συμφωνίες αν δεν γίνονται σεβαστές από τα αφορούμενα μέρη κι αν αυτά δεν τιμωρούνται γι αυτό;” Κάλεσε Ρωσία και λοιπά μέρη να σεβαστούν τις συμφωνίες για ζώνες αποκλιμάκωσης Ιντλίμπ. Iσχυρίστηκε πως οι τουρκικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα και σκότωσαν 76 άτομα ως απάντηση για το θάνατο Τούρκων στρατιωτών. Τόνισε πως η επίθεση “εναντίον των στρατιωτών μας στο Idleb είναι μια σημαντική καμπή για την Τουρκία στη Συρία”.

Image

“Με τον ίδιο τρόπο που το συριακό καθεστώς απαντά στα παραμικρά πυρά παίρνοντας για στόχο τους πολίτες, έκτοτε κάθε σφαίρα και παραβίαση από το καθεστώς και του στρατού του θα αποτελούν στόχο των απαντήσεών μας. Οι χερσαίες κι εναέριες δυνάμεις θα αντιδράσουν εν πλήρη ελευθερία στο Idleb και σε όλες τις περιοχές των επιχειρήσεων μας , σε περίπτωση ανάγκης”, συνέχισε.

Ο Συριακός στρατός μπήκε στο Saraqeb….

dimpenews.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr