Home Greek News Ντόναλντ Τραμπ: Εξαιρετικός ηγέτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ντόναλντ Τραμπ: Εξαιρετικός ηγέτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

by _
0 comment 112 views

Ντόναλντ Τραμπ: Εξαιρετικός ηγέτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Με θερμά λόγια για τον Έλληνα πρωθυπουργό,Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια υποδοχή της νέας πρέσβεως της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, στο γραφείο του στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Τραμπ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και είπε: «Είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, ο οποίος μεταξύ άλλων, μέσω των μεταρρυθμίσεων, έχει συμβάλει ουσιαστικά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην «εξαιρετική, ιδιαίτερα ισχυρή και ιστορική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενισχύεται από τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε στρατιωτικά, οικονομικά και στρατηγικά θέματα».

Τέλος, ο κ. Τραμπ εξήρε το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, και σημείωσε ότι η πρόσφατα κυρωθείσα από τη Βουλή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας «επιβεβαιώνει τη δέσμευση των χωρών σε μια ενισχυμένη σχέση ασφαλείας».

Σημειώνεται πως η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρώην διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διπλωματική εκπροσώπηση της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Πηγή >> https://www.cnn.gr/news/politiki/story/206730/tramp-gia-mitsotaki-exairetikos-igetis-exei-symvalei-stin-anaptyxi-

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr