Home Greek News Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τρία κρουαζιερόπλοια – Σε κατάσταση τρόμου και θυμού χιλιάδες επιβάτες

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τρία κρουαζιερόπλοια – Σε κατάσταση τρόμου και θυμού χιλιάδες επιβάτες

by _
0 comment 125 views

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τρία κρουαζιερόπλοια – Σε κατάσταση τρόμου και θυμού χιλιάδες επιβάτες


Το Diamond Princess στην Ιαπωνία, το World Dream στο Χονγκ Χονγκ και το Westerdam που πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα είναι τα τρία κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται σε καραντίνα

Εξαγριωμένοι και φοβισμένοι είναι χιλιάδες επιβάτες, οι οποίοι είναι εγλωβισμένοιστην Ασία σε τρία κρουαζιερόπλοια, τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης, τα κρουαζιερόπλοια αυτά είναι το Diamond Princess στην Ιαπωνία, το World Dream στο Χονγκ Χονγκ και το Westerdam που πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Στα 61 τα κρούσματα στο Diamond Princess με τους 3.700 επιβάτες

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού πάνω σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 15 ημέρες στα ανοικτά της Ιαπωνίας αυξήθηκε σήμερα σε 61, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υγειονομικές αρχές.

krouazieroploio-dimosiografoi-diamond-princess

Οι γιατροί έχουν υποβάλει σε εξετάσεις 273 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess, αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Γιοκοχάμα.

Την απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προκάλεσε η επαλήθευση του γεγονότος ότι 80χρονος επιβάτης ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ τον Ιανουάριο έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

Σε καραντίνα οι 3.600 επιβάτες του  World Dream στο Χονγκ Κονγκ  – Θα παραμείνουν στο πλοίο «μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα»

Στο Χονγκ Κονγκ, οι 3.600 άνθρωποι που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο World Dream είναι σε καραντίνα εδώ και τρεις ημέρες, αφότου κάποιοι προηγούμενοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Τρία μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το πλοίο και λαμβάνουν νοσοκομειακή θεραπεία. Όλοι οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν στο πλοίο «μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

800px-World_Dream

Πριν ελλιμενιστεί στο Χονγκ Κονγκ, το World Dream έδεσε σε πολλά λιμάνια σε Κίνα και Βιετνάμ. Στις 24 Ιανουαρίου, αφού είχαν επισκεφθεί αυτές τις περιοχές, πάνω από 4.400 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Χονγκ Κονγκ για να κατευθυνθούν στην ενδοχώρα της Κίνας. Και λίγο μετά, οκτώ από αυτούς εμφάνισαν συμπτώματα του νέου κορωνοϊού. Το πλοίο παραμένει δεμένο στο Χονγκ Κονγκ και είναι άγνωστο πότε θα του επιτραπεί να αποπλεύσει.

Το Westerdam προσπαθεί να βρει λιμάνι για να δέσει

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο κρουαζιερόπλοιο Westerdam, που απέπλευσε από τη Σιγκαπούρη στις 16 Ιανουαρίου για μια κρουαζιέρα 30 ημερών και τώρα πλέει στην Ανατολική Σινική Θάλασσα προσπαθώντας να βρει λιμάνι για να δέσει! Το πλοίο αναχώρησε την 1η Φεβρουαρίου από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τις Φιλιππίνες, ωστόσο οι Αρχές της τελευταίας απαγόρευσαν στο πλοίο να προσεγγίσει σε κάποιο λιμάνι της χώρας.

westerdam_e1774e

Έτσι αναγκάστηκε να δέσει προσωρινά στο λιμάνι Kaohsiung της Ταϊβάν. Αλλά χθες, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, οι Αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν πλέον τον ελλιμενισμό πλοίων στα λιμάνια εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα το Westerdam να αναγκαστεί να αποπλεύσει. Φεύγοντας από το λιμάνι της Kaohsiung, το πλοίο κατευθύνθηκε προς Ταϊπέι, αλλά και εκεί απαγορεύτηκε ο ελλιμενισμός του.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr