Home Greek News Ο χάρτης των ναυτικών δυνάμεων στη ΝΑ Μεσόγειο δείχνει ότι κανένας δεν βάζει στη θέση της την Τουρκία

Ο χάρτης των ναυτικών δυνάμεων στη ΝΑ Μεσόγειο δείχνει ότι κανένας δεν βάζει στη θέση της την Τουρκία

by _
0 comment 115 views

Ο χάρτης των ναυτικών δυνάμεων στη ΝΑ Μεσόγειο δείχνει ότι κανένας δεν βάζει στη θέση της την Τουρκία


Ο χάρτης του Retroleum Economist που κυκλοφορεί από χθες και δείχνει τη διάταξη των ναυτικών δυνάμεων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, δείχνει ότι πλησίον της Κύπρου υπάρχουν μόνο τουρκικά πολεμικά πλοία. Όλες οι “μεγάλες δυνάμεις” , έχουν τα δικά τους πλοία σε απόσταση…αναμονής. Όσο για την Ελλάδα; Μία ελληνική σημαία φαίνεται στην περιοχή που “έκανε βόλτες” το Oruc Reis και άλλες δύο ανοιχτά της Ιορδανίας και του Λιβάνου.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένας χάρτης που αποκαλύπτει προθέσεις. Ειδικά των συμμάχων μας, από τους οποίους πολλά περιμένουμε.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι Αμερικανοί ή οι Γάλλοι φοβούνται τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις και δεν έχουν στείλει τα πλοία τους στα “οικόπεδα” τους εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Φαίνεται όμως ότι κανένας δεν έχει πάρει απόφαση να “τα χαλάσει” με την Τουρκία. Μπορεί να γίνονται δηλώσεις, αλλά στην πράξη όλοι τηρούν στάση ανοχής που εξυπηρετεί τον Ερντογάν.

Δεν πρέπει να υποτιμούμε ή να απαξιώνουμε οποιαδήποτε δήλωση, ανακοίνωση ή οποιαδήποτε κίνηση των συμμάχων, όπως για παράδειγμα η πτήση γαλλικών Rafale στην Κύπρο. Όλα κάποια σημασία έχουν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να στηρίζουμε φρούδες ελπίδες σ΄ αυτές τις συμβολικές όπως αποδεικνύεται κινήσεις. Η πολιτική και η τακτική μας θα πρέπει να ΄ναι αυτόνομη και να μην καθοδηγείται από την προσμονή κάποιας παρέμβασης από κάποιον σύμμαχο. Δεν θα γίνει τέτοια παρέμβαση από πουθενά. Απόδειξη το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εκδώσει NAVTEX για γεωτρήσεις σε περιοχές που “αγγίζουν” τα “οικόπεδα” όλων των ενεργειακών κολοσσών, ευρωπαϊκών και αμερικανικών. Η Κύπρος που εξέδωσε ακυρωτική Navtex για την αναγγελία της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει περιοχές κοντά στα οικόπεδα 11 και 12 και η ΄Αγκυρα απάντησε με νέα NAVTEX, στην οποία επιμένει. Δεν έχουμε ακούσει οποιοδήποτε σχόλιο από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία ,την Ιταλία και τη Βρετανία, οι εταιρείες των οποίων θίγονται από την τουκρική κίνηση.

Τον χάρτη με τις ναυτικές δυνάμεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να τον “διαβάζουμε” με ψυχραιμία.

Η απάντηση της Τουρκίας στην ακυρωτική NAVTEX της Κύπρου.

NAVTEX 0217/20

TURNHOS N/W : 0217/20
MEDITERRANEAN SEA
1. TURKISH FLAGGED YAVUZ AND SUPPORTING VESSELS ARE CONDUCTING DRILLING OPERATION IN ACCORDANCE WITH INTERNATIONAL LAW.
2. ANTALYA TURK RADIO NAVTEX NR. FA94-0215/20 IS STILL VALID AND EFFECTIVE. ANTALYA STATION WILL CONTINUE TO PROMULGATE NAVTEX MESSAGES FOR SAFETY OF MARINERS.
3. ADDITIONALLY, THE “CYPRUS” MENTIONED IN LARNACA NAVWARN NR MA16-042/20 IS NOT THE ORIGINAL PARTNERSHIP STATE ESTABLISHED IN 1960.
4. THEREFORE, TURKEY DECLARES THAT THE TERM OF “CYPRUS” NEITHER AMOUNT TO ANY FORM OF RECOGNITION OF THE GREEK CYPRIOT ADMINISTRATION NOR PREJUDICE TURKEY’S RIGHTS AND OBLIGATIONS EMANATING FROM THE TREATY OF GUARANTEE AND THE TREATY OF ESTABLISHMENT OF 1960.
5. THE EFFORTS TO LEGITIMATIZE ILLEGAL CLAIMS OF THE GREEK CYPRIOT ADMINISTRATION THROUGH LARNACA MA16-042/20 ARE NULL AND NEITHER WAS NOR WILL BE ACCEPTED BY TURKEY.
6. CANCEL THIS MESSAGE 242200 MAY 20.

https://www.militaire.gr/o-chartis-ton-naytikon-dynameon-sti-na-mesogeio-deichnei-oti-kanenas-den-vazei-sti-thesi-tis-tin-toyrkia/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr