Την ακραία και κυνική αυτή θέση εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Υπενθυμίζεται πως από την2 1η Μαΐου σταματάει η προστασία της πρώτης κατοικίας, ύστερα από σχετική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ στους ευρωπαίους δανειστές, όπως αποκαλύφθηκε από την ανακοίνωση του Eurogroup στις αρχές του Δεκέμβρη.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ήταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που επιβεβαίωσε πως από 1η Μαΐου δεν θα υπάρχει προστασία πρώτης κατοικίας και όπως είπε απευθυνόμενος στον κόσμο: «το λέω από τώρα για να μη χαλάσουμε τις καρδιές μας».

Διαβάστε επίσης στο Tvxs.gr: «Θα γίνει της Ισπανίας»: Πλειστηριασμοί χωρίς έλεος για golden visa και airbnb

Ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, χαρακτηρίζει αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη τη θέση της ΝΔ και του Άδωνη Γεωργιάδη. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους», αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: «Η άποψη πως “η προστασία της α’ κατοικίας ζημιώνει την οικονομία” είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη. Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

Τη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη στηλίτευσε με ανακοίνωσή του και το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας τον υπουργό Ανάπτυξης ότι επιχειρηματολογεί υπέρ των γενικευμένων πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. «Ο κ Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις. Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μη τους ξεφύγει και κανένας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

https://tvxs.gr/news/ellada/georgiadis-den-prepei-na-yparxei-prostasia-tis-protis-katoikias-binteo?fbclid=IwAR2s92toJcWEoGgfuU9CrPCPtgjaG5PxmmB_zHKxOYI-M3iH9rf8gqE_GD4