Σε εφαρμογή σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας: ΜΚΟ πίσω από τον ξεσηκωμό των μεταναστών


Σε εφαρμογή σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας: ΜΚΟ πίσω από τον ξεσηκωμό των μεταναστών


Προβληματισμό προκαλούν οι χθεσινές εικόνες με τους μετανάστες στη Μόρια.

Πλέον υπάρχει έντονη ανησυχία ότι πίσω από τον ξεσηκωμό τους κρύβονται ΜΚΟ. Τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν ανησυχία, ενω δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το σενάριο να βρίσκονται πίσω από τις διαμαρτυρίες ξένες μυστικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα χώρας που του στέλνει στην πατρίδα μας.

Ένα σενάριο όχι χωρίς βάση, καθώς πολλοί θα ήθελαν να δημιουργηθεί εσωτερική αποσταθεροποίηση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυβέρνηση εκτιμούν πως ο νέος νόμος για το άσυλο και η αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία και σε τρίτες χώρες προέλευσης έχουν ενοχλήσει ορισμένες ΜΚΟ. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία, τους δύο πρώτους μήνες του 2020 έχουν γίνει επτά αποστολές για την επιστροφή 84 ατόμων, ενώ όλο το 2019 είχαν γίνει 200. Έτσι, ορισμένες ΜΚΟ φέρεται πως υποκινούν αιτούντες άσυλο να διαμαρτυρηθούν για τον εγκλωβισμό τους στα νησιά, ζητώντας την αποσυμφορηση, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται σοβαρά επεισόδια.

Χθες, λοιπόν ανήμερα του νέου γύρου εκτεταμένων επεισοδίων στη Λέσβο που άρχισαν από περίπου 2.000 αιτούντες άσυλο, δεν ήταν τυχαία η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά τον ρόλο που έχουν διαδραματίσει ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Μουτζούρης για μεταναστευτικό: Χθες έτρεμα

Έντονα ανήσυχος για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των κατοίκων των νησιών και των μεταναστών/ προσφύγων εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης στη σκιά των επεισοδίων στη Λέσβο τη Δευτέρα.

Μιλώντας για πυριτιδαποθήκη, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «χθες έτρεμα, δεν φοβόμουν απλώς, πού θα μπορούσε να οδηγηθεί η κατάσταση, τα πράγματα είναι πολύ οξυμμένα . Πριν από μια μέρα στη Χίο, πριν από 10 μέρες στη Σάμο… τα πράγματα βαδίζουν, λυπάμαι που θα το πω σε μια εντός εισαγωγικών «σύγκρουση» των γηγενών με τους μετανάστες όλοι έχουν τα δίκια τους. Σας διαβεβαιώνω, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Ο κ. Μουτζούρης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει νόημα να κατασκευαστούν κλειστά ή ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αν δεν διακοπούν οι ροές προς τα νησιά, ενώ με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού σημείωσε ότι τα καινούργια κέντρα δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστούν σε διάστημα πέντε μηνών.

«Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση στο Αιγαίο, ειδικά στη Λέσβο έχουμε 25.000 φιλοξενούμενους μετανάστες και οι πυριτιδαποθήκη αυτή είναι έτοιμοι να εκραγεί» παρατήρησε.

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμφώνησε με την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για υποκίνηση των επεισοδίων από ορισμένες ΜΚΟ. «Πολλές ΜΚΟ που έχουν στόχους αγνώστους σε έμενα, έχουν ενδιαφέρον να υπάρχει αυτή η μεταναστευτική ροή» κατήγγειλε δε.

Απίστευτες καταγγελίες του κοινοτάρχη της Μόριας

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες του κοινοτάρχη Μόριας, Γιάννη Μαστρογιάννη, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση στην «υπερχειλισμένη» δομή, τις κινητοποιήσεις των αιτούντων άσυλο και τις ενέργειες ορισμένων ΜΚΟ, οι οποίες όπως παραδέχτηκε ότι υποκινούν καταστάσεις, όπως η διαδήλωση της Δευτέρας στο νησί, από Αφγανούς, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια και ζημιές.

«Είχαμε μια γενική αναστάτωση, είχαμε και φωτιά σε μια αποθήκη εγκαταλελειμμένη βέβαια. Οι συμπολίτες μου είναι εξαγριωμένοι και έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαστρογιάννης στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Οι μετανάστες ήταν προκλητικοί. Όλες τις διαμαρτυρίες τις κάνουν από τον περιφερειακό δρόμο. Τη Δευτέρα ήθελαν να μας προκαλέσουν και κακώς η αστυνομία τους άφησε να περάσουν από το χωριό. Μπορούσαμε να το αποφύγουμε αυτό που έγινε. Εμείς έχουμε ζητήσει να γίνει και προσωρινό αστυνομικό τμήμα στην περιοχή, έτσι ώστε να υπάρξει 24ωρη φύλαξη, για να αισθανόμαστε ασφάλεια, γιατί την έχουμε ξεχάσει».

Για τις δράσεις των ΜΚΟ: «Στην αρχή βγήκαν να μου δώσουν κάποια δώρα για να τα προσφέρουμε στους φτωχούς κλπ. Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα δεχτώ . Μετά μας είπαν αν κάποιος θέλει να νοικιάσει το σπίτι του ή το κτήμα του. Ωμός εκβιασμός. Ή θα νοικιάσουμε το κτήμα μας ή θα μας το κάνουν καλοκαιρινό. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποια μέτρα, ξεσηκώθηκαν τότε οι ΜΚΟ. Χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τον έλεγχο των ΜΚΟ, ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια».

Ελληνοτουρκικά και μεταναστευτικό αποτελούν μία ”πυριτιδαποθήκη” για την πατρίδα μας. Χρειάζεται πλέον προσοχή!