Home Greek News Αναφορές Αγγελή για σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών παραμονές των εκλογών, μεταξύ των οποίων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

Αναφορές Αγγελή για σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών παραμονές των εκλογών, μεταξύ των οποίων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

by _
0 comment 168 views

Αναφορές Αγγελή για σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών παραμονές των εκλογών


Οργανωμένο σχέδιο για προφυλάκιση παραμονές των εκλογών τριών πολιτικών, μεταξύ των οποίων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε, ότι υπήρξε, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, καταθέτοντας συμπληρωματικά στην έρευνα για τη Novartis και  τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση, που διενεργείται από ανώτατους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεση του ενώπιον του συναδέλφου του Ευάγγελου Ζαχαρή, ο κ.Αγγελής, φέρεται να μίλησε για την ύπαρξη σχεδίου το οποίο είχε ετοιμαστεί για προφυλακίσεις τριών πολιτικών, του Αντώνη Σαμαρά, του Αδωνι Γεωργιάδη αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, παραμονές των βουλευτικών εκλογών, προκειμένου το τότε κυβερνών κόμμα να κερδίσει και πάλι την εκλογική αναμέτρηση.

Ο κ.Αγγελής, μάλιστα φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ότι την ύπαρξη του εν λόγω σχεδίου είχαν συζητήσει μαζί του η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και η τότε Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Για το λόγο αυτό ζήτησε να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση, προκειμένου να μην αιωρείται, όπως είπε, αμφιβολία για την γνώση του εν λόγω σχεδίου.

Μετά τη σοβαρή συμπληρωματική κατάθεση Αγγελή, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου απέστειλε αμέσως την κατάθεση του στη Βουλή, προκειμένου να ληφθεί υπόψη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης κοινοβουλευτικής έρευνας με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.


https://www.kathimerini.gr/1062833/article/epikairothta/politikh/anafores-aggelh-gia-sxedio-profylakishs-politikwn-paramones-twn-eklogwn

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr