Τουρκικά ΜΜΕ: ”Μας δόθηκε πρόκληση για την αμυντική έκθεση DEFEA-2020” – Επιβεβαιώνει η Αθήνα;


Τουρκικά ΜΜΕ: ”Μας δόθηκε πρόκληση για την αμυντική έκθεση DEFEA-2020” – Επιβεβαιώνει η Αθήνα;


Συγκεκριμένα αναφέρεται από τουρκικής πλευράς, ότι“ όσον αφορά την τουρκική συμμετοχή, το ελληνικό υπουργείο έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση (στην Τουρκία) και οι διοργανωτές της εκθέσεως χειρίζονται τα αιτήματα των τουρκικών αμυντικών εταιρειών από τα γραφεία των εταιρειών τους (ROTA Turkey και Fuarcılık A.Ş) στην Τουρκία”, χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο προς το παρόν.

Η Τουρκία είχε απευθύνει και αυτή πρόσκληση στις Ελληνικές εταιρίες αμυντικού υλικού να λάβουν μέρος στη δική της έκθεση IDEF, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία Θέτει θέμα νησιών, Ιμίων, υφαλοκρηπίδας και φυσικών πόρων – Άμεση απάντηση ΥΠΕΞ

Είναι όμως “ορθό”, αυτήν την δεδομένη χρονική περίοδο να στείλουμε πρόσκληση (αν και εφόσον ισχύει η είδηση και την αποδεχθούν τελικά οι Τούρκοι), σε τουρκικές αμυντικές εταιρείες, εν μέσω απειλών της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο, στα πλαίσια απλά και μόνο της καλής γειτονίας;  

Εκτιμάται ότι το όλο σκηνικό ως τουλάχιστον οξύμωρο, ειδικά μετά τις άκρως προκλητικές δηλώσεις Κυβέρνησης και Κεμαλιστών στην Τουρκία, περί κατεχομένων ελληνικών νησιών στο Αιγαίο.

Η χώρα μας έχει αποδείξει έμπρακτα, ότι επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση με όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν από τέτοια, διότι έχουν να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια, όπως την ”Γαλάζια πατρίδα” και τον εθνικό όρκο. 

Σκηνικό σύγκρουσης στήνουν οι Τούρκοι – Ακάρ: “Άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου”

Το να κάνουμε λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτα και να έχουμε ακόμα και εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία την στιγμή που όλες οι “Κασσάνδρες” μας ομιλούν για πιθανή διένεξη στο Αιγαίο, είναι απλά εις βάρος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας, η Ελλάδα επιστρέφει στις διεθνείς αμυντικές εκθέσεις, με την οργάνωση της Έκθεσης DEFEA-Defense Athens.

Η έκθεση  DEFEA θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2020 στο Metropolitan Expo.

Οργανώνεται από την ROTA SA και την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (SEKPY). Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας / της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμού και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στην DEFEA θα συμμετάσχουν οι κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας από την ελληνική και διεθνή αγορά, όπου θα παρουσιάσουν στο κοινό της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας και τους επικεφαλής των ξένων στρατιωτικών αντιπροσωπειών, και υπουργείων Άμυνας, τις τελευταίες εξελίξεις στα χερσαία, εναέρια και θαλάσσια συστήματα καθώς και νέα συστήματα στον τομέα  της κυβερνοσφάλειας. 

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: «Υπό Ελληνική κατοχή 18 νησιά»!

Στην έκθεση  συμμετέχουν έως σήμερα, αμυντικές εταιρείες από : ΗΠΑ,  Γαλλία,  Γερμανία,  Ιταλία, Κύπρο,  Σερβία, Σλοβενία,  Σλοβακία, Αίγυπτο, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κίνα, Ελβετία.

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6920507_toyrkika-mme-mas-dothike-proklisi-gia-tin-amyntiki-ekthesi