Home Greek News Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: «Υπό Ελληνική κατοχή 18 νησιά»!

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: «Υπό Ελληνική κατοχή 18 νησιά»!

by _
0 comment 108 views

Σκηνικό σύγκρουσης στήνει η Τουρκία: «Υπό Ελληνική κατοχή 18 νησιά»!

Πηγή >> ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ 


Σε νέο παραλήρημα βρίσκονται οι Τούρκοι. ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους κεμαλιστές, ισχυρίζονται για άλλη μια φορά ότι 18 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό… Ελληνική κατοχή.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Πρόκειται για τις γνωστές προκλητικές απαιτήσεις των Κεμαλιστών, που όπως και ο Ερντογάν ζητούν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Μάλιστα ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Ahmet TAKAN, τα χώνει στον εμπνευστή της ”Γαλάζιας Πατρίδας” και της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης Cihat Yaycı.

Πρόκειται για τον γνωστό ναύαρχο που πλέον είναι το δεξί χέρι του Ερντογάν.

Οι κεμαλιστές ισχυρίζονται πως ο ναύαρχος, όπως και το Anadolou, σε χάρτες που δημοσιεύον δεν αναφέρουν ως…. τουρκικά τα νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο και που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα!

Μάλιστα οι Τούρκοι στοχοποιούν τα νησιά όπως η Θάσος, η Λήμνος, η Χίος, η Σάμος και η Γαύδος.

Στην ανάλυση του Τούρκου δημοσιογράφου διαβάζουμε επίσης πως η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς η Τουρκία έχει χάσει από αυτή την υπόθεση.

Είναι κάτι βέβαια που ισχυρίζεται και ο Ερντογάν για να μην ξεχνιόμαστε σε αυτό το σημείο. Με λίγα λόγια κεμαλιστές και ερντογανικοί στοχοποιούν την χώρα μας καθημερινά, θέλοντας να καταλάβουν ελληνικά εδάφη.

 

Τι έγραφε στο παρελθόν ο Τούρκος ναύαρχος

Ο Cihat Yaycı στο βιβλίο του που έχει τίτλο «η Λιβύη και η Τουρκία είναι γείτονες στη θάλασσα» καλεί τις δύο χώρες να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να αποτρέψουν την δημιουργία ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου Advertisement

«Η Τουρκία θα οριοθετήσει την ΑΟΖ της μεταξύ της ανατολικής τουρκικής ακτής έως τις ακτές της Λιβύης, τοποθετώντας ως ασπίδα την Τουρκία, ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Με την υπογραφή μιας συμφωνίας από μέρους μας αυτού του τύπου στους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, η Ελλάδα θα παρεμποδιστεί από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση, αυτή της Αιγύπτου και της διοίκησης του Χαφτάρ στην Λιβύη. Επιπλέον, τα δυτικά σύνορα της τουρκικής ΑΟΖ θα καθοριστούν με σαφήνεια στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τι ζητούσε πριν λίγες ώρες ο Κιλιντσάρογλου

Η Τουρκία τα θέλει όλα και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και τα 3/4 της Κρήτης. Το σενάριο της διεκδίκησης έχει στηθεί με χάρτες και επιχειρήματα και το ενδιαφέρον είναι ότι σεναριογράφος δεν είναι ο Ερντογάν αλλά η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση που απαιτεί την Κρήτη και 14 νησιά γύρω από αυτήν.

Εχοντας υιοθετήσει… επιστημονικές μελέτες, ο Κιλιτσντάρογλου, υποστήριξε πριν από μερικά 24ωρα ότι από όλη την Κρήτη μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνει:

Tα 3/4 της Κρήτης και 14 νησίδες που βρίσκονται γύρω από αυτήν.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η Κρήτη μοιράστηκε σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Σερβία με τη Συνθήκη του Λονδίνου που υπεγράφη στις 30/5/1913.

Με την ίδια συνθήκη 14 νησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάννης.

Στη συνέχεια Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους στην Κρήτη χωρίς ωστόσο να τα παραχωρήσουν επίσημα στην Ελλάδα.

Συνεπώς καταλήγει η επιχειρηματολογία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δικαιώματα επί των 3/4 στην Κρήτη επέστρεψαν στον πρώτο τους κάτοχο που ήταν το οθωμανικό κράτος και φυσικά κληρονομήθηκαν στην Τουρκία.


https://www.elora.gr/portal/arxeio/4762-skiniko-sygkrousis-stinei-i-tourkia-ypo-elliniki-katoxi-18-nisia

Ετικέτες:  ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ, ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr