ΠΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΤΟ 1961 ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΔΝΤ


ΠΩΣ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΤΟ 1961 ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΔΝΤ


Ενας αιώνας έχει κλείσει από τότε που στην παγκόσμια οικονομία έχουν παγιωθεί ιδεολογίες περί του τρόπου διαχείρισης του πλούτου των κοινωνιών.Ενας αιώνας που οι κοινωνίες ήταν και  είναι διχασμένες ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι στο τρόπο διαχείρισης της παραγωγής και την διάθεσης της.. Ομως αυτό που δεν ξέρει και δεν γνωρίζει η παγκόσμια κοινότητα είναι πως σε επίπεδο κεντρικών τραπεζών και λειτουργίας του χρήματος δεν υπάρχει κανείς διαχωρισμός και σε πολλές εκ των περιπτώσεων ανακαλύπτουμε πως υπήρχε πλήρη συνεργασία και στήριξη της μιας έναντι της άλλης ανεξαρτήτως οικονομικού μοντέλου διαχείρισης..Οι κοινωνίες έχουν εκπαιδευτεί και έχουν διδαχθεί να διχάζονται ανάμεσα σε ιδεολογίες αλλά οι τραπεζίτες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν έναν και μόνο τρόπο επικοινωνίας που δεν είναι άλλος από την πλήρη και απόλυτη κυριαρχία έναντι των κρατών…

Ολοι γνωρίζουν πως μετά την λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου δημιουργήθηκε η αντίθεση μεταξύ δυο ιδεολογικών πολιτικών, αυτών του καπιταλισμού και του κομμουνισμού που σε πολλές εκ των περιπτώσεων οδήγησε την παγκόσμια κοινότητα στα πρόθυρα πολέμου..Ο ψυχρός πόλεμος κράτησε σχεδόν μισό αιώνα και οι ιδεολογίες ήταν αυτές που δημιούργησαν τεράστιους διχασμούς σε κοινωνίες αλλά και σε κράτη.

Οι κεντρικές τράπεζες όμως απέδειξαν πως λειτουργούσαν αλλά και λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων τους με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του 1961.

Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα συστάθηκε το 1945 με την συμφωνία του bretton woods όπου εκει καθορίστηκαν οι μηχανισμοί λειτουργίας του χρήματος. την πρώτη περίοδο εφαρμογής του μοντέλου είχε δυσκολίες όπου κορυφώθηκαν στις αρχές της 10ετιας του 1960 όπου εκεί η Αμερικανική αλλά και η Ευρωπαϊκή οικονομία πέρασε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο μια και ο μέσος πληθωρισμός αυτών των οικονομιών ανέρχονταν περί του 28%. Το ισοζύγιο πληρωμών της Αμερικανικής οικονομίας είχε φθάσει στο αρνητικό πρόσημο του 4,5% με τάσεις επιδείνωσης. Οι κεντρικές τράπεζες τόσο της Αμερικής όσο και των Ευρωπαϊκών οικονομιών έπρεπε να πάρουν μέτρα η αύξηση των επιτοκίων ήταν η πρώτη επιλογή όμως όπως αποδείχθηκε οδήγησε σε επιβράδυνση αυτών των οικονομιών άρα έπρεπε να εφαρμόσουν μια επεκτατική νομισματική πολιτική..

Αυτή όμως για να συμβεί θα έπρεπε να υπάρχουν τα αντίστοιχα κλασματικά αποθέματα χρυσού όπως προέβλεπε η συμφωνία του bretton woods πράγμα δύσκολο μια και η παγκόσμια παραγωγή χρυσού ήταν μειωμένη οι διεθνείς τιμές είχανε πάρει την ανιούσα και δεν υπήρχανε τα αντίστοιχα αποθέματα..

Τότε ως από μηχανής θεός βρέθηκε να δώσει λύσει και ουσιαστικά να σώσει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα η κεντρική τράπεζα της ΕΣΣΔ όπου πούλησε τεράστια αποθέματα χρυσού στις τότε κεντρικές τράπεζες των μεγάλων οικονομιών με αποτέλεσμα να αυξηθούν έως και 40% τα αποθέματα χρυσού σε αυτές. 

Αυτό ήταν ίσως και το μοναδικό μέσο σωτηρίας του καπιταλιστικού συστήματος μια και δεν υπήρχε άλλη επιλογή πλην αυτής..

Τα αποκαλυπτικά έγγραφα εκείνης της εποχής που μοίραζε στις κεντρικές τράπεζες μέσω εκθέσεων και αναφορών το ΔΝΤ είναι συνταρακτικά και αποκαθηλώνουν τις όποιες ιδεοληψίες και ψευτοϊδεολογίες που έχουν διχάσει τις κοινωνίες για δεκαετίες γιατί ουσιαστικά αποκαλύπτει πως όχι μόνο δεν υπήρχε πόλεμος μεταξύ των δύο πόλων αλλά αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε τα…

KAI ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 1945 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ BRETTON WOODS ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ…