Home ΗΠΑ ΗΠΑ «Μπλόκο» της Βουλής σε Τραμπ- Στρατιωτική δράση μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο

ΗΠΑ «Μπλόκο» της Βουλής σε Τραμπ- Στρατιωτική δράση μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο

by _
0 comment 114 views

Πέρασε το ψήφισμα για μπλόκο στον Τραμπ για στρατιωτικές ενέργειες κατά του Ιράν, από την Βουλή στις ΗΠΑ / Φωτογραφία: AP

ΗΠΑ «Μπλόκο» της Βουλής σε Τραμπ- Στρατιωτική δράση μόνο με έγκριση από το Κογκρέσο


Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το ψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ στο οποίο προβλέπεται περιορισμός των στρατιωτικών δράσεων κατά του Ιράν.

Η Βουλή ενέκρινε την πρόταση με 224 ψήφους υπέρ έναντι 194 κατά, σε ένα ψήφισμα που ουσιαστικά δεν είναι δεσμευτικό, αλλά υποχρεώνει τον πρόεδρο να πάρει πρώτα έγκριση από το Κογκρέσο πριν προχωρήσει σε επιθετικές πράξεις όπως αυτή της επίθεσης που σκότωσε τον στρατηγό Σουλεϊμανί. Από την ψηφοφορία, υπήρξαν 8 Δημοκρατικοί που στάθηκαν αντίθετοι με το μέτρο αυτό, αλλά και τρεις Ρεπουμπλικάνοι που ψήφισαν υπέρ!

Το ψήφισμα τονίζει πως ο πρόεδρος δεν πρέπει να διατάξει άλλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν εκτός εάν το Κογκρέσο κηρύξει τον πόλεμο στην Ισλαμική Δημοκρατία ή του επιτρέψει ρητώς τη χρήση βίας για την αποτροπή επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ.

Η Πελόσι σημείωσε πως παρότι το μέτρο δεν απαιτεί την υπογραφή του Τραμπ καθώς δεν είναι νομικά δεσμευτικό, έχει «αληθινά δόντια» καθώς είναι «απόφαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ».

Οι Δημοκρατικοί επέμειναν πως ο Τραμπ θα πρέπει να παίρνει την έγκριση του Κογκρέσου για τόσο σοβαρά ζητήματα, κάτι το οποίοι οι Ρεπουμπλικάνοι απέρριψαν και κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς αναφέροντας πως δημιουργούν κωλύματα σε επικίνδυνους καιρούς. Με την σειρά τους απάντησαν πως αν δεν προχωρούσαν σε αυτό το ψήφισμα, τότε υπήρχε ο κίνδυνος να σύρει τη χώρα σε πόλεμο ο Τραμπ, χωρίς να έχει πάρει καμία έγκριση.

«Αν οι αγαπημένοι μας στέλνονταν σε πόλεμο, θα έπρεπε ο πρόεδρος να κάνει πρώτα μία δημόσια συζήτηση», ανέφερε εκπρόσωπος των Δημοκρατικών, Ελίσα Σλότκιν και επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφίσματος.«Αντί να υποστηρίξουν τον πρόεδρο, οι συνάδελφοι των Δημοκρατικών φέρνουν διχογνωμία στην Αμερική, αδυναμία στην εξωτερική μας δύναμη και περισσότερο κουράγιο στον εχθρό μας, που είναι ο μεγαλύτερος “σπόνσορας” τρόμου στον κόσμο», είπε από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος Μάικλ ΜακΚόουλ.

Νωρίτερα ο Τραμπ έλεγε πως η Νάνσι Πελόζι, ήθελε να υπερασπιστεί τον Σουλεϊμανί, «κάτι που κανείς άλλος Δημοκρατικός δεν έκανε» και πως «αυτό είναι κάτι πολύ κακό για τη χώρα».


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/ipa-mploko-se-tramp-apo-tin-boyli-ton-antiprosopon

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr