Home Greek News Το Άγαλμα του Μολέχ στο Μέγαρο του Βατικανού, στην είσοδο του Κολοσσαίου

Το Άγαλμα του Μολέχ στο Μέγαρο του Βατικανού, στην είσοδο του Κολοσσαίου

by _
0 comment 226 views

Το Άγαλμα του Μολέχ στο Μέγαρο του Βατικανού, στην είσοδο του Κολοσσαίου


Το Ρωμαϊκό Κολοσσαίο είναι ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς και περιλαμβάνεται στα   Νέα Επτά Θαύματα του Κόσμου  . Είναι ο   πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός   στον κόσμο. Και τώρα στην μεγάλη είσοδο του Κολοσσαίου στηρίζεται ένα άγαλμα της θεότητας Χαναανίτη που συνδέεται έντονα με την θρησκεία του παιδιού.

Το Κολοσσαίο ήταν κάποτε μέρος που είδε τους χριστιανούς να τρέφονται με λιοντάρια, να σκοτώνονται από τους μονομάχους ή να έρχονται σε πίσσα και να πυροδοτούνται ως φακοί. Το Κολοσσαίο φαίνεται να ανέδειξε το Molech ως θεό του.

Το  δελτίο τύπου  σχετικά με το γιγαντιαίο Molech (μερικές φορές σφραγισμένο  Moloch ) είδωλο λέει …

Μια ανακατασκευή της τρομερής θεότητας Μολόχ, που συνδέεται με φοινικικές και καρταγινικές θρησκείες … θα σταθμεύσει στην είσοδο του Κολοσσαίου για να καλωσορίσει τους επισκέπτες στην έκθεση.

Ονομάζεται “τέχνη”, δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα παραμείνει το εκθετήριο στο Κολοσσαίο. Είναι ενδιαφέρον ότι οι διοργανωτές αναγνωρίζουν ότι ο Molech είναι μια “φοβερή θεότητα”.

αφίσα

Το Molech έχει συνδεθεί με ανθρώπινες αμβλώσεις για χιλιάδες χρόνια. Το όνομα,   Μολώχ   πιστεύεται ότι προέρχεται από το Φοινικικό   MLK  , το οποίο αναφέρεται σε ένα είδος θυσίας που έγινε για να επιβεβαιώσει ή να αθωώσει έναν όρκο . Μαζί με την τελετουργική πορνεία, αυτή η θεότητα απαιτούσε τη θανάτωση των μωρών για να την καταπλήξει.

Η Αγία Γραφή προειδοποίησε επανειλημμένα τους Ισραηλίτες ότι δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τον Μόλεχ: “Δεν πρέπει να δώσετε σε κανένα από τα παιδιά σας να τους προσφέρουν στον Μολέχ και έτσι να λεηλατήσουν το όνομα του Θεού σας: Είμαι ο Κύριος” (Λευιτικό 18:21).Και όμως, ο Σολομών και άλλοι βασιλιάδες συνέχισαν να τον τιμούν ή να φοβούνται αυτόν τον φρικτό θεό και τα αγάλματά του επανεμφανίστηκαν «στα ψηλά» (1 Βασιλέων 12:31) ή στα μέρη που επισκέπτονταν τακτικά αρχαίοι τουρίστες.Το Molech μόλις εγκαταστάθηκε στο υψηλότερο και πιο καλά ταξίδευμενο μέρος της Γης, το ρωμαϊκό Κολοσσαίο.

Το Βατικανό έχει ιδιοκτησία και εξουσία πάνω από το Κολοσσαίο και όλες τις επιδείξεις, εκθέματα και λειτουργίες του. Όπως   γράφει το News Breaking Israel News …

“Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς άμεση άδεια από τα υψηλότερα επίπεδα του Βατικανού. Το Κολοσσαίο της Ρώμης ανήκει στο Βατικανό και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη της Ρώμης, που ονομάζεται επίσης Αγία Έδρα. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι εκεί, πρέπει να πάρει άδειες από το γραφείο της Επισκοπής της Ρώμης. Αυτή η έκθεση, που ονομάζεται “Cathargo: ο αθάνατος μύθος”, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί καθόλου παρά μόνο αν χορηγήθηκαν δικαιώματα σε υψηλά επίπεδα. “

Το Βατικανό έχει την κυριότητα και τη λειτουργία του Κολοσσαίου από τον Μεσαίωνα, όταν ανέλαβε τον έλεγχο της εγκατάστασης από την οικογένεια Φραγκιπάνι.Ο Πάπας Π. Χ. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους να κάνουν προσκύνημα στον “ιερό τόπο” και να συλλέγουν τη σκόνη από την εκκλησιαστική του πορεία. Ο Πάπας Βενέδικτος XIV το κήρυξε ιερό τόπο το 1749 (για να τιμήσει τους μάρτυρες που πέθαναν εκεί).

Το σημάδι που τοποθετήθηκε πάνω από το σταυρό στο Colesseum (που απεικονίζεται παραπάνω) τοποθετήθηκε το 1783 από το Βατικανό, λέει,  “Το αμφιθέατρο, αφιερωμένο στους θριάμβους, τις ψυχαγωγίες και την ασεβή λατρεία των παγανιστών θεών, αφιερώνεται τώρα στα βάσανα των μαρτύρων καθαρισμένων από ασεβείς δεισιδαιμονίες. “


Ας σταματήσουμε την υποβάθμιση της σύγχρονης ημέρας

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr