Home Greek News Νέα επεισόδια στη Μόρια: Αφγανοί έκλεισαν το δρόμο – Ζητούν ηλεκτρικό ρεύμα και εγκατάσταση στην ενδοχώρα

Νέα επεισόδια στη Μόρια: Αφγανοί έκλεισαν το δρόμο – Ζητούν ηλεκτρικό ρεύμα και εγκατάσταση στην ενδοχώρα

by _
0 comment 159 views


Νέα ένταση σήμερα στην Λέσβο και πιο συγκεκριμένα στο ΚΕΦΑ Μόριας, από Αφγανούς οι οποίοι θέλουν να φύγουν από τη νησί προκειμένου να εγκατασταθούν στην περίφημη ενδοχώρα.

Με πρόσχημα τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Αφγανοί κατέλαβαν το μεσημέρι την είσοδο του ΚΕΦΑ και έκλεισαν τον δρόμο, με αίτημα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή όπου υπάρχουν σκηνές, αλλά είναι άγνωστο εάν αυτές οι σκηνές είναι εντός του ΚΕΦΑ ή έξω από αυτό.

Με επέμβαση της Αστυνομίας και μετά από διαπραγματεύσεις η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Η Λέσβος εδώ και δύο ημέρες πλήττεται από την σφοδρή κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους.

Παρά όμως τις διαδηλώσεις από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι έρχονται στη χώρα με το έτσι θέλω και εγκαθίστανται, οι αφίξεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα τουλάχιστον 400 άτομα έφτασαν μόνο στις 6 Ιανουαρίου στην Λέσβο σε μια κατάσταση η οποία έχει ξεπεράσει και αυτά τα όρια της φαρσοκωμωδίας.

Από αυτά:
1. Καρά Τεπέ, 41 άτομα
2. Καρά Τεπέ, 52 άτομα
3. Σκάλα Συκαμιάς, 55 άτομα
4. Πλωμάρι, 38 άτομα
5. Βαριά, 39 άτομα
6. Πλωμάρι, 49 άτομα
7. Εφταλού, 33 άτομα
8. Αεροδρόμιο, 43 άτομα
9. Καρά Τεπέ, 44 άτομα

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται το αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «ΙΚΑΡΙΑ» προκειμένου να φιλοξενήσει «ευάλωτους αιτούντες» από τον καταυλισμό της Μόριας, όπως αυτούς που κλείνουν τους δρόμους, απαιτώντας να φύγουν για την… ενδοχώρα.


Πηγή >> https://www.aetos-apokalypsis.com/2020/01/nea-epeisodia-sti-moria-afganoi-ekleisan.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr