Το ιρακινό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε για να απελάσει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ!


Το ιρακινό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε για να απελάσει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ!


Το κοινοβούλιο του Ιράκ ψήφισε σε έκτακτη σύνοδο την Κυριακή για να απελάσει όλα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα και να καταθέσει καταγγελία στα Ηνωμένα Εθνη κατά των ΗΠΑ για παραβίαση της κυριαρχίας του Ιράκ με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Qasem Soleimani στη Βαγδάτη.

“Το Ιράκ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει τις βομβιστικές επιθέσεις και τις δολοφονίες”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ σε δήλωση μετά την ψηφοφορία.

Όπως ανέφερε “ο Εθνικός” (“The National”), το ιρακινό κοινοβούλιο ενέκρινε “ένα σχέδιο δράσης πέντε σημείων που θα απαιτούσε από την ιρακινή κυβέρνηση να τερματίσει την παρουσία ξένων στρατευμάτων στη χώρα και να αποσύρει το αίτημά της για βοήθεια από τον παγκόσμιο συνασπισμό κατά του ISIS”.

“Το Κοινοβούλιο κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση του ιρακινού εναέριου χώρου από οποιαδήποτε ξένη δύναμη”, σύμφωνα με τον «The National». Το ψήφισμα απαιτεί ακόμη την έγκριση της ιρακινής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ σήμερα διαθέτουν περίπου 5.000 στρατιώτες στο Ιράκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.commondreams.org/news/2020/01/05/iraqi-parliament-votes-expel-all-american-troops-and-submit-un-complaint-against-us