Home Greek News EKTAKTO – Η Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία!!!!

EKTAKTO – Η Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία!!!!

by _
0 comment 123 views

EKTAKTO – Η Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας με την Τουρκία!!!!!


Την είδηση μετέδωσε το δίκτυο Al Arabiya.

Τη συμφωνία με την Τουρκία είχε υπογράψει η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ.

Η βουλή της Λιβύης πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τρίπολης και Άγκυρας.

Την Πέμπτη, η τουρκική βουλή είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο που έδινε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.

Το διεθνώς αναγνωρισμένο κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε το Σάββατο την ακύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τις πολιτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Τουρκία η Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ με έδρα την Τρίπολη.

Την Πέμπτη, η τουρκική βουλή είχε εγκρίνει το νομοσχέδιο που έδινε τη δυνατότητα στον Ερντογάν να αναπτύξει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη.

Είχε προηγηθεί αίτημα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης προς την Τουρκία για στρατιωτική βοήθεια, καθώς η πρώτη προσπαθεί να αποκρούσει την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης υπό τον Χαφτάρ.

Πηγή >> https://www.epilekta.com/2020/01/ektakto.html?fbclid=IwAR15Y6fckg198R5Gh554m43mxXWK8rMcttEEhYDmqcbJ3X0-dlpLukAep98

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr