Home Greek News «Κεραυνοί» από Αίγυπτο κατά Τουρκίας: «Εάν επέμβετε στρατιωτικά η Λιβύη θα μετατραπεί σε θάλασσα αίματος»!

«Κεραυνοί» από Αίγυπτο κατά Τουρκίας: «Εάν επέμβετε στρατιωτικά η Λιβύη θα μετατραπεί σε θάλασσα αίματος»!

by _
0 comment 137 views

«Κεραυνοί» από Αίγυπτο κατά Τουρκίας: «Εάν επέμβετε στρατιωτικά η Λιβύη θα μετατραπεί σε θάλασσα αίματος»!


Με μια πρωτοφανή ανακοίνωσή της η Αίγυπτος προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία να μην επιχειρήσει καμία στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη, γιατί τότε η χώρα θα μετατραπεί σε μια «θάλασσα αίματος».  

Πιο συγκεκριμένα το  Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο με πρωτοφανή στα χρονικά σφοδρότατη ανακοίνωση κατά της Τουρκίας όχι μόνο καταδίκασε  την έγκριση εκ μέρους της τουρκικής Βουλής για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, αλλά προχώρησε σε ευθεία προειδοποίηση να μην επιχειρήσουν οι Τούρκοι κάτι τέτοιο.

«Η Τουρκία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή οπλισμένη με συνθήματα οθωμανικής εποχής και την υποστήριξη των ριζοσπαστικών ομάδων στην περιοχή, και προπάντων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας»ανέφερε η δήλωση της αιγυπτιακής Βουλής των Αντιπροσώπων, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος «δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη απέναντι στις ανεύθυνες αυτές ενέργειες που απειλούν την εθνική της ασφάλεια».

Μάλιστα, το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής παρέμβασης της Τουρκίας στη Λιβύη, λέγοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός «θα απειλούσε την εθνική ασφάλεια και σταθερότητα της Αιγύπτου στην περιοχή της Μεσογείου και θα μπορούσε να μετατρέψει τη Λιβύη σε θάλασσα αίματος».

Παράλληλα, η Αιγυπτιακή Βουλή τόνισε ότι η χώρα «θα υπερασπίζεται την εθνική της ασφάλεια ενάντια σε ό,τι θα μπορούσε να επηρεάσει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των αδελφών χωρών της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Ενώ, προσέθεσε ότι «η Αίγυπτος θα κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αντιμετωπίσει αυτές τις απειλές και ανεύθυνες ενέργειες»ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την αντιμετώπιση αυτής της κλιμάκωσης και των επιπτώσεών της στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr