Home Greek News Ο ISIS αποκεφάλισε 10 Χριστιανούς στη Νιγηρία

Ο ISIS αποκεφάλισε 10 Χριστιανούς στη Νιγηρία

by _
0 comment 137 views

Ο ISIS αποκεφάλισε 10 Χριστιανούς στη Νιγηρία


Το Βιλαέτι Γκαρμπ Ιφρικιγιά του ISIS αποκεφάλισε στη Νιγηρία δέκα Χριστιανούς και πυροβόλησε έναν ακόμη. Την ειδεχθή αυτή ενέργεια, οι άνδρες του ISIS την βιντεοσκόπησαν και τη δημοσίευσαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το BUSINESS INSIDER, το Ισλαμικό Κράτος δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τη βίαιη εκτέλεση έντεκα Χριστιανών της Νιγηρίας με καλυμμένα τα μάτια, την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, ως αντίποινα για την εκτέλεση του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι και του Εκπροσώπου Τύπου του ISIS Αμπντούλ Χασάν Αλ-Μουχαγίρ. Πηγή της είδησης ο Αχμάντ Σαλκιντά, ένας δημοσιογράφος, ο οποίος πρώτος δημοσιοποίησε το βίντεο.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους τους Χριστιανούς του κόσμου», λέει ο μασκοφόρος του Ισλαμικού Κράτους της Δυτικοαφρικανικής Επαρχίας (ISWAP) σ’ ένα στιγμιότυπο 56 δευτερολέπτων που εκδόθηκε από το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ, μία πλατφόρμα προπαγάνδας του ISIS.

«Τους σκοτώσαμε ως εκδίκηση για το θάνατο των ηγετών μας, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι και του Αμπντούλ Χασάν Αλ-Μουχαγίρ.»

Το στιγμιότυπο γυρίστηκε σε μη ταυτοποιημένη υπαίθρια περιοχή και δείχνει έναν αιχμάλοτο να πυροβολείται και άλλους δέκα να σπρώχνονται στο έδαφος και να αποκεφαλίζονται, αναφέρει το BBC.

Ένας από τους ομήρους του βίντεο αυτοσυστήθηκε ως δάσκαλος και ανέφερε ότι ο ίδιος και άλλοι όμηροι απευθύνθηκαν στη Νιγηριανή Κυβέρνηση και στην Χριστιανική Ένωση της Νιγηρίας (CAN) για να συμβάλουν στην απελευθέρωσή τους, αναφέρει το ρεπορτάζ.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr