Home Greek News Φεύγουν από τον Εβρο για ψώνια στην Τουρκία και για το γιορτινό τραπέζι

Φεύγουν από τον Εβρο για ψώνια στην Τουρκία και για το γιορτινό τραπέζι

by _
0 comment 109 views

Φεύγουν από τον Εβρο για ψώνια στην Τουρκία και για το γιορτινό τραπέζι

Η κατάσταση, έχει ξεφύγει, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του Έβρου, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά ακόμη και ψωμί…


Αμείωτη συνεχίζεται και αυτές τις γιορτές η φυγή καταναλωτών από τον Έβρο προς τις αγορές της Τουρκίας. Πέρα από τους τουριστικούς λόγους, υπάρχει κόσμος που πηγαίνει αυθημερόν στη γειτονική χώρα, για να προμηθευτεί τα είδη διατροφής που θα χρειαστεί για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πλέον, η αγορά ειδών ένδυσης και υπόδησης είναι κάτι, δυστυχώς, το συνηθισμένο και δεν προκαλεί πλέον την εντύπωση που προκαλούσε παλιά. Η κατάσταση, όμως, έχει ξεφύγει, όπως αναφέρουν επαγγελματίες του Έβρου, στο χώρο της διατροφής, αφού πολλοί είναι εκείνοι που αγοράζουν γαλακτοκομικά, κρέατα, λαχανικά, ακόμη και ψωμί από την Τουρκία, οδηγώντας στον σταδιακό μαρασμό, ακόμη και τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Μάλιστα, ανεπηρέαστες δεν μένουν ούτε οι λαϊκές αγορές, αφού και εκεί, οι παραγωγοί του Έβρου έχουν δεχθεί πλήγμα. Όπως είπε ο πρόεδρος των μικροπωλητών της λαϊκής της Αλεξανδρούπολης Χαράλαμπος Καλεμτζής στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, λεωφορεία και αυτοκίνητα γυρίζουν γεμάτα με προϊόντα διατροφή, κάτι που, όπως είπε, είναι εξοργιστικό για τους επαγγελματίες που παλεύουν καθημερινά με διάφορες αντιξοότητες για να φέρνουν ποιοτικά προϊόντα στο τραπέζι μας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία ανησυχητική πτυχή της πόλης υπόθεσης που αφορά τη δημόσια υγεία. Όπως σημείωσε, τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν στην Τουρκία, για τις διάφορες καλλιέργειες, απαγορεύονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, διαρκώς περνούν φορτία και προϊόντα από τη γείτονα, δίχως επαρκείς ελέγχους, κι όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Καλεμτζή, με την ανοχή του κράτους.


ΠΗΓΗ evrosonline.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr