Home Greek News Πατέρας πάνω από τον τάφο του Καταδρομέα γιου του. Κύπρος 1974. Όχι δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ

Πατέρας πάνω από τον τάφο του Καταδρομέα γιου του. Κύπρος 1974. Όχι δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ

by _
0 comment 116 views

Πατέρας πάνω από τον τάφο του Καταδρομέα γιου του. Κύπρος 1974. Όχι δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ

Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α’ και 35 Μοίρας Καταδρομών, πεσμένος πάνω στο μνήμα, κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974.

Τύμβος Μακεδονίτισσας, Λευκωσία, 1984…

ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΆΜΕ

Ο Καταδρομέας Χρήστος Λιγδής από την Αταλάντη Φθιώτιδας υπηρετούσε στην Α’ Μοίρα Καταδρομών στο Μάλεμε της Κρήτης, η οποία πήρε διαταγή να ετοιμαστεί για την Κύπρο, με την επιχείρηση ΝΙΚΗ. Επέβαινε στο μοιραίο ΝΙΚΗ 4, το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά ενώ προσέγγιζε για προσγείωση το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.

Συνετρίβη στις παρυφές της πόλης, στον λόφο της Μακεδονίτισσας, εκεί όπου ανεγέρθηκε το μνημείο για να θυμίζει σε όλους τη θυσία των παλικαριών που έμειναν στην κυπριακή γη…


https://www.greekzone.gr/pateras-pano-apo-ton-tafo-toy-katadromea-gioy-toy-kypros-1974-ochi-den-xechname-pote/?fbclid=IwAR1h85mVn9-1VVuS-vxXGHjfNtnfVab7XU4aaCwOio4ebeT7RWVkD-5zxGk

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr