Home Greek News Καραμανλής: Μας πάνε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου

Καραμανλής: Μας πάνε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου

by _
0 comment 114 views

Καραμανλής: Μας πάνε σε συνδιαχείριση του Αιγαίου


December 1, 2019

Αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων την επόμενη τριετία φοβάται ο πρώην πρω­θυπουργός Κ. Καραμανλής και επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συσπείρωσης. Οι ανη­συχίες του έχουν να κάνουν κυρίως με τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και τη συνεχιζόμενη επεκτατικότητα που εκδηλώνει ο Τ. Ερντογάν αλλά και το Κυπριακό. Σε δεύ­τερο επίπεδο, είναι έντονα προβληματισμένος με τις διαστάσεις που προσλαμβάνει το Μεταναστευτικό.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι βραχυπρόθεσμα η χώρα μας και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση θα βρεθούν σε κλοιό πιέσεων που ως αντικείμενο θα έχουν τις διαφορές με την Τουρκία, ειδικώς δε σε ό,τι έχει να κάνει με το καθεστώς στο Αιγαίο. Θεωρεί ότι οι πιέσεις αυτές –από ΗΠΑ και Ευρώπη– θα κατατείνουν προς μια συμφωνία με περιεχόμενο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο, δηλαδή τη συνδιαχείριση. Τα συμφέ­ροντα είναι τεράστια και ανάλογες θα είναι οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς την Αθήνα.

Ήδη στο διπλωματικό παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις, με τις πληροφορίες να θέλουν τις αποφάσεις να λαμβάνονται στη διάρκεια της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. «Ο Αλ. Τσίπρας έλυσε το Μακεδονικό, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα λύσει τα ελληνοτουρκικά», λέγεται χαρακτηριστικά. Τις ανησυχίες του πρώην πρω­θυπουργού όσον αφορά την Τουρκία ενισχύουν αφενός η επεκτατική στρατηγική που εφαρμόζει ο Τ. Ερντογάν και αφετέρου η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί ο Πρό­εδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ.

Ως προς το Μεταναστευτικό, ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι είναι ένα δυσεπίλυτο πρό­βλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της η Ελλάδα. Σημειώνει δε –στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του– ότι αν δεν υπάρξει μια συντονισμένη και αποτελεσματική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάσταση στη χώρα έχει όλες τις… προϋποθέσεις για να τεθεί εκτός ελέγχου. Μιλώντας προ ημερών στο City του Λονδίνου εμφανίσθηκε βέβαιος ότι το Μεταναστευτικό θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια καθώς θα συνεχιστούν οι μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων από την Ασία και την Αφρική. Tags: featslider , homeslider , ΑΙΓΑΙΟ , αμυνα-διπλωματια , ΚΥΠΡΙΑΚΟ , ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ , ΤΟΥΡΚΙΑ


Πηγή: https://www.paron.gr/2019/12/01/karamanlis-mas-pane-se-syndiacheirisi-toy-aigaioy/?fbclid=IwAR2a-xJvrs–t2OXfcysWGZkZjxWDb1AjJtbWhbMWv-dvbIyJIOfinw6vk4

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr