Home Greek News Η Λιβύη κατέθεσε αίτημα για στρατιωτική βοήθεια – «Αδειάζει» Ερντογάν η Τυνησία

Η Λιβύη κατέθεσε αίτημα για στρατιωτική βοήθεια – «Αδειάζει» Ερντογάν η Τυνησία

by _
0 comment 93 views

Η Λιβύη κατέθεσε αίτημα για στρατιωτική βοήθεια – «Αδειάζει» Ερντογάν η Τυνησία

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με φόντο τις συμμαχίες που επιδιώκει να δημιουργήσει η Άγκυρα με τις χώρες της Μεσογείου και ειδικότερα με την Λιβύη και την Τυνησία. Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Τρίπολης (GNA) κατέθεσε επίσημο αίτημα προς την Τουρκία για στρατιωτική υποστήριξη από «αέρα, ξηρά και θάλασσα». Στον αντίποδα κινείται, ωστόσο, η Τύνιδα, η οποία ανακοίνωσε κι επισήμως ότι επιθυμεί να παραμείνει ουδέτερη στη λιβυκή κρίση.

Ειδικότερα, αξιωματούχος της κυβέρνησης του Λίβυου προέδρου Φαγέζ αλ – Σάρατζ, τον οποίο επικαλείται το Reuters, δήλωσε πως η χώρα του έχει ζητήσει την έλευση στρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία.

Εξάλλου, το δίκτυο Al Arabiya, μετέδωσε την πληροφορία ότι η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης ζήτησε συστήματα αεράμυνας από το καθεστώς Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη θα παρουσιαστεί στην Εθνοσυνέλευση μόλις ξαναρχίσει τις εργασίες της, στις 7 Ιανουαρίου.

«Μας ρωτάνε εάν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη. Θα απαντήσω: θα πάμε όπου μας προσκαλέσουν. Το μνημόνιο επαναβεβαιώνει τη συνεργασία και τη στήριξή μας. Αυτή η συμφωνία τίθεται σε ισχύ από σήμερα. Σύντομα θα κατατεθεί αίτημα στην εθνοσυνέλευσή μας για την αποστολή στρατού στη Λιβύη. Με αυτή την εντολή θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να στηρίξουμε τη Λιβύη» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Περισσότερα σε λίγο…

πηγή >> https://www.cnn.gr/news/kosmos/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr