Home Greek News Καβάλα: Ομολόγησε ο φερόμενος «εγκέφαλος» – Δεν ξέρω πού είναι τα 800.000 ευρώ

Καβάλα: Ομολόγησε ο φερόμενος «εγκέφαλος» – Δεν ξέρω πού είναι τα 800.000 ευρώ

by _
0 comment 116 views

Καβάλα: Ομολόγησε ο φερόμενος «εγκέφαλος» – Δεν ξέρω πού είναι τα 800.000 ευρώ


Μετανιωμένος για την μεγάλη «ληστεία» των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ που διέπραξε, δήλωσε ο 44χρονος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα, κατά την απολογία του στην τακτική ανακρίτρια Καβάλας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Παύλο Γκουρτζή, ο πρώην διευθυντής της εταιρείας φύλαξης εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του ενώπιον της ανακρίτριας και έκανε λόγο για μια λανθασμένη πράξη.

Ανέλαβε όλη την ευθύνη της “ληστείας” που διέπραξε στα τέλη Ιανουαρίου 2019 στο χώρο του υποκαταστήματος μαζί με τον 64χρονο επιχειρηματία και κουμπάρο του ο οποίος διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκίνητων στα Αμισιανά του Δήμου Παγγαίου.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είχε οικονομικά προβλήματα και αποφάσισε μαζί με τον 64χρονο να αφαιρέσουν τα χρήματα και στη συνέχεια να τα μοιραστούν. Δήλωσε άγνοια για το ποσό των 800.000 € που υπολείπεται ακόμα και δεν βρέθηκε από την αστυνομία λέγοντας ότι δεν τα ξόδεψε ο ίδιος. Ο 44χρονος άντρας φέρεται να απέκλεισε οποιαδήποτε ανάμιξη του 41χρονου γιου του επιχειρηματία, που επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στη υπόθεση.

Η ανάκριση του 44χρονου διήρκησε περίπου δυο ώρες. Αυτή την ώρα ανακρίνεται ο 64χρονος επιχειρηματίας και αμέσως μετά ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί ο γιος του.

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί έφτασαν στην άκρη του νήματος μετά τις έρευνες τις οποίες διεξήγαγαν σε συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019.

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα:

21122019parousiash001.jpg
01
ΕΛ.ΑΣ.

Στην πρώτη αιφνιδιαστική έφοδο στο συνεργείο αυτοκινήτων οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 500.000 ευρώ -σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κρυμμένα σε ζαντολάστιχα-, ενώ προχώρησαν και σε δυο συλλήψεις, του ιδιοκτήτη του συνεργείου και ενός ακόμα ατόμου, οι οποίοι φαίνεται ότι υπέδειξαν στους αστυνομικούς και το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα λεφτά.

Την Παρασκευή (20/12) οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες οι οποίες απέδωσαν περισσότερους καρπούς, καθώς βρέθηκε σχεδόν όλο το ποσό σε μια αποθήκη στον χώρο του συνεργείου, σε καταπακτή στην είσοδο του συνεργείου, καθώς και σε ένα σπίτι.

Τα κενά της ληστείας στον Αμυγδαλεώνα

Η υπόθεση της ληστείας μετ’ «απαγωγής» στην εταιρεία security στον Αμυγδαλεώνα από την αρχή παρουσίαζε αρκετά κενά, τα οποία «συμπληρώθηκαν» όταν η Αστυνομία διαπίστωσε ότι ο πρώην διευθυντής της εταιρείας security επισκέπτονταν πολύ συχνά το συνεργείο αυτοκινήτων στα Αμισιανά, με τον ιδιοκτήτη του οποίου είναι και κουμπάροι, με τις υποψίες να οδηγούν στην υπόνοια ότι η ληστεία ήταν σκηνοθετημένη.

Τα στοιχεία τα οποία κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ήταν τα εξής:

  • Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας δεν αποκάλυψε εξ’ αρχής στους αστυνομικούς πόσοι ήταν οι δράστες και έπεφτε σε αντιφάσεις.
  • Πολλά κενά όσον αφορά το τηλεφώνημα της απαγωγής της κόρης του, με τους δράστες να «επιστρατεύουν» -σύμφωνα με πληροφορίες- ακόμα και κλάμα μωρού, το οποίο δεν ήταν της κόρης του.
  • Οι δράστες παράτησαν το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από τη ληστεία σε εμφανές σημείο στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης χωρίς να «σβήσουν» τα ίχνη τους.
  • Γνώριζαν λεπτομέρειες για το ποσό το οποίο βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας security, κάτι το οποίο κίνησε τις υποψίες ότι η δουλειά έγινε «από μέσα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1040293/kavala-omologise-o-feromenos-egkefalos-den-xero-poy-einai-ta-800-000-eyro

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr