Νόμος και επισήμως το «EastMed Act», παρά τις ενστάσεις Τραμπ


Νόμος και επισήμως το «EastMed Act», παρά τις ενστάσεις Τραμπ


Νόμος των ΗΠΑ είναι πλέον και επισήμως το «EastMed Act», καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης. Ο Λευκός Οίκος πάντως εξέδωσε ανακοίνωση που καταγράφει τις ενστάσεις του Πρόεδρου για πολλές πτυχές του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων και διατάξεων που αφορούν τον «Νόμο για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο»…

Οι προεδρικές ενστάσεις για το «EastMed Act» αμφισβητούν κυρίως την εξουσία του Κογκρέσου σε θέματα στρατιωτικής βοήθειας και συμμετοχής σε διεθνή φόρα. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν επηρεάζεται, ωστόσο, από αυτό το γεγονός, καθώς είναι μέρος του προϋπολογισμού.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τραμπ εμφανίζεται αντίθετος: Στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα, στην παροχή διεθνούς στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο και στη συμμετοχή των ΗΠΑ στο Ενεργειακό Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου και πιθανόν στις τριμερείς (3+1)

Πηγή του Κογκρέσου διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι οι προεδρικές ενστάσεις έχουν να κάνουν περισσότερο με θέματα δικαιοδοσίας και διάκρισης των εξουσιών μεταξύ του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι το Κογκρέσο προσπαθεί να επιβάλλει πολιτικές σε ζητήματα που αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα του αξιώματός του.


https://slpress.gr/snews/nomos-kai-episimos-to-eastmed-act-para-tis-enstaseis-tramp/?fbclid=IwAR2qqOghQ7ZNuXzWJ0OD03651zOlQ0i_052M-qnnNB4py9Mi7Xfs18VNF6U#.Xf3Se33atzI.facebook