Home Greek News Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit του Τζόνσον

Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit του Τζόνσον

by _
0 comment 95 views

Βρετανία: Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit του Τζόνσον

ΜΕ 358 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 234 ΚΑΤΑ


Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη συμφωνία για το Brexit που σύναψε ο Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες ανοίγοντας το δρόμο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον ερχόμενο μήνα.

Τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ενέκριναν, όπως αναμενόταν, στη δεύτερη ανάγνωση τη Συμφωνία Αποχώρησης με 358 ψήφους υπέρ και 234 κατά.

Μιλώντας πριν την ψηφοφορία ο Συντηρητικός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η επικύρωση της συμφωνίας θα επέτρεπε στο Ηνωμένο Βασίλειο να προχωρήσει «ως ένα αναζωογονημένο έθνος» και «να απορρίψει τις παλιές ετικέτες των υπέρμαχων της εξόδου και της παραμονής» της χώρας στην ΕΕ. «Τώρα είναι η ώρα να γράψουμε ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους μας. Να σφυρηλατήσουμε μια νέα εταιρική σχέση με τους Ευρωπαίους φίλους μας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον κόσμο και να αρχί8σουμε την επούλωση των διαιρέσων που επιζητεί ολόκληρος ο λαός αυτής της χώρας», δήλωσε.

Με τη σημερινή ψηφοφορία ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου. Επιτροπές της Βουλής θα συνεχίσουν την λεπτομερή εξέταση του σχετικού νομοσχεδίου τις πρώτες μέρες του νέου έτους προτού ολοκληρώσουν τυπικά την έγκρισή του.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/bretania-boyli-koinotiton-enekrine-symfonia-brexit-tzonson

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr