Home ΗΠΑ Έγινε η μομφή του Προέδρου Ντόνλαντ Τράμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, ο οποίος παρεπέμφθη και σε δίκη!

Έγινε η μομφή του Προέδρου Ντόνλαντ Τράμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, ο οποίος παρεπέμφθη και σε δίκη!

by _
0 comment 123 views

Έγινε η μομφή του Προέδρου Ντόνλαντ Τράμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, ο οποίος παρεπέμφθη και σε δίκη που θα διεξαχθεί από την Γερουσία τον Ιαν. του 2020!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Είναι πλεον γεγονός η μομφή του Προέδρου Τράμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος και παραπέμφθηκε σε δίκη, αργά την ημέρα την Τετάρτη,  σηματοδοτώντας την τρίτη φορά στην ιστορία του έθνους ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε για να μεμφθεί έναν εν ενεργεία πρόεδρο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε δύο άρθρα μομφής εναντίον του Προέδρου Donald J. Trump: το ένα για την κατάχρηση της εξουσίας και το άλλο για την παρακώληση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Η ιστορική ψηφοφορία ακολούθησε μια ημερήσια συζήτηση σχετικά με το αν το Τραμπ παραβίασε τον όρκο του ασκώντας κρυφά πιέσεις στην Ουκρανία για να προκαλέσει «ζημιά» σε έναν πολιτικό αντίπαλο, δηλαδή, τον κο Τζό Μπάιντεν.

Η ψηφοφορία για την μομφή του Τράμπ για και τις δύο κατηγορίες έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά την πολιτική γραμμή των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Η δίκη της Γερουσίας σχετικά με το αν θα απομακρυνθεί ο πρόεδρος Τράμπ από το αξίωμά του αναμένεται να ξεκινήσει τις αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Πώς ψήφισαν…

Για την κατηγορία της κατάχρησης του εξουσίας 230 ψήφισαν υπερ και 197 κατα, ενώ μια δήλωσε παρούσα και τρείς δεν ψήφισαν καθόλου.

Για την κατηγορία της παρακώλησης της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου, 229 ψήφισαν υπερ και 196 κατα, ενώ μια δήλωσε παρούσα και τρείς δεν ψήφισαν καθόλου.

 


 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr