Home Greek News Ο Ελληνσμός διεμόρφωσε τις Φιλιππίνες προ χιλιάδων ετών! Αρχαίες ελληνικές πανοπλίες ευρέθησαν εκεί και όχι μόνο!

Ο Ελληνσμός διεμόρφωσε τις Φιλιππίνες προ χιλιάδων ετών! Αρχαίες ελληνικές πανοπλίες ευρέθησαν εκεί και όχι μόνο!

by _
0 comment 284 views

Ο Ελληνσμός διεμόρφωσε τις Φιλιππίνες προ χιλιάδων ετών…!!! Αρχαίες ελληνικές πανοπλίες ευρέθησαν εκεί και όχι μόνο…!!!

Οι Έλληνες επηρέασαν τις Φιλιππίνες, τη γλώσσα τους (Tagalog, φιλιπινεζικα), την κολτούρα τους, κ.ο.κ…!!!

ΓΙ’ΑΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ…!!!

Οι Φιλιππίνες πήραν το όνομά τους από έναν Ισπανό πρίγκιπα που ονομάστηκε με το ελληνικό όνομα…Philip….ΦΙΛΙΠΠΟΣ!!!

Και…ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ…«ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Οι ντόπιοι στο Μιντανάο ανακάλυψαν αρχαίες πανοπλίες…ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ το 2018, ενός τύπου που δεν ξαναείδαν ποτέ, οι οποίες μαρτυρούν κάτι ακόμη περισσότερο εκεί στις Φιλιππίνες, ότι δηλαδή υπήρξαν ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ μεταξύ του αρχαίου λαού τους και των…ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

Το ακόλουθο βίντεο με τίτλο «Ancient Greek Armour in the Philippines?», Φιλιππινέζοι ερευνητές μας αποδειχνύουν πως τα όπλα και πανοπλίες του αρχαίου λαού που κατοικούσε τις Φιλιππίνες έφεραν ένα ξεκάθαρο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΥΛ!!!

Αλλά δεν σταματάμε εδώ…

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1635, ο πατέρας Pedro Chirino, συγγραφέας ενός από τα πρώτα βιβλία ιστορίας των Φιλιππίνων, πέθανε στη Μανίλα. Ο Chirino ένας Ιησουίτης ιεραπόστολος, έγραψε το «Relacion de las Islas Filipinas» το 1603 και δημοσιεύθηκε στη Ρώμη το 1604.

Στο δε ίδιο βιβλίο του, γράφει τα εξής απίστευτα…

Το Tagalog μοιράζεται τις ιδιότητες των τεσσάρων μεγαλύτερων γλωσσών στον κόσμο, δηλαδή τα εβραϊκά, τα ελληνικά, τα λατινικά και τα ισπανικά.

Εμείς όμως οι Ελληνες ξέρουμε πάρα πολύ καλά τις προελεύσεις των εβραϊκών, ισανικών, λατινικών καθώς και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

Το «Relacion de las Islas Filipinas« προοριζόταν κυρίως ως ιστορική αφήγηση των ιεαραποστιλικών έργων των Ιησουιτών στα νησιά που άρχισαν το 1581. Ο Chirino έδωσε πλήρη και λεπτομερή περιγραφή των αποστολών από εκείνη την εποχή μέχρι την αναχώρησή του το 1602. Διηγείται πολλά ενδιαφέροντα και τη σημασία που έχουν για τον λαό, τα έθιμα και τον χαρακτήρα του, τη γλώσσα και την κατάσταση του πολιτισμού, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη λατρεία τους, τα αποτελέσματα των ιεραποστολικών εργασιών και την επιρροή τους.

Πηγή και περισσότερα για το βιβλίο >> https://kahimyang.com/kauswagan/articles/1619/today-in-philippine-history-september-16-1635-father-pedro-chirino-died-in-manila

Όσο δε για την ελληνική γλωσσική επιρροή επι του Ταγκάλογκ, γράφει ο ίδιος συγγραφεύς στο ίδιο βιβλίο του τα εξής απίστευτα που μαρτυρά, ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, την…ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΚ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ….

…με τα ελληνικά, τα άρθρα με την κλίση των ουσιαστικών, και με την κλίση της αφθονίας των φωνών και των διαθέσεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! ΓΙ’ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ…ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ….ΧΟΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Τώρα, όσον αφορά τις φυλετικές επιρροές που ήσκησαν οι Ισπανοί (ΠΑΛΙ ένας λαός…ΥΠΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!) στις Φιλιππίνες από το 1500 περίπου και μετά, αυτό είναι άλλο θέμα. Απλά, θέλαμε να σας αποδείξουμε κάτι που συνεχίζουν οι μεγάλοι αυτου του κόσμου να κρατάνε…ΘΑΜΕΝΟ: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΤΛ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ…!!! Οι Φιλιππίνες πήραν το όνομά τους από έναν Ισπανό πρίγκιπα που ονομάστηκε με την ελληνική ονομασία Philip….ΦΙΛΙΠΠΟΣ!!!

Οι Φιλιππίνες ονομάστηκαν προς τιμήν του βασιλιά Φιλίππου Β ‘της Ισπανίας όταν ο ισπανός εξερευνητής Ruy López de Villalobos, έφθασε στα νησιά το 1542.

Το Φίλιππος είναι ένα κοινό και γνωστό όνομα στους Έλληνες και ανάγεται στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το όνομα του οποίου ήταν…Φίλιππος ο δεύτερος. (Φιλίππος Β). ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΧΙΚΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ…!!!

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο…!!!….


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr