Home Greek News Ο Ερντογάν απειλεί να κλείσει την βάση Incirlik (Ιντσιρλίκ) λόγω πρόσθετων αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας!

Ο Ερντογάν απειλεί να κλείσει την βάση Incirlik (Ιντσιρλίκ) λόγω πρόσθετων αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας!

by _
0 comment 152 views

Ο Ερντογάν απειλεί να κλείσει την βάση Incirlik λόγω πρόσθετων αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας!

-του RT.com | μετάφρασις των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΡΑ» (GreekNewsOnDemand.com)


Σύμφωνα με το RT.com…

Η Άγκυρα διατηρεί την επιλογή να κλείσει την αεροπορική βάση Incirlik που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ, σε αντίποινα για τυχόν πρόσθετες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως και η αεροπορική βάση, η οποία βρίσκεται στην Αδάνα, ο σταθμός ραντάρ Kurecik στην επαρχία Μαλάτια μπορεί επίσης να κλείσει, δήλωσε ο Ερντογάν. Η βάση Kurecik στεγάζει ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης που εγκαταστάθηκε από τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο δίκτυο βαλλιστικών πυραυλικών αμυντικών του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν έκανε την απειλή, η οποία προταθηκε νωρίτερα από τον Mevlut Cavusoglu, ενώ μιλούσε στο κανάλι A Haber για την απόφαση της Αρμενικής Γενοκτονίας που ψήφισε η Γερουσία των ΗΠΑ. Αναγνωρίζει επισήμως ως γενοκτονία τη μαζική δολοφονία περίπου 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αν και στο ψήφισμα αντιτάχθηκε στην πραγματικότητα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, επειδή ήρθε εν μέσω ενός αξιοσημείωτα χαμηλού σημείου στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, ο ίδιος ο Τραμπ δεν απέφυγε να απειλήσει την Άγκυρα με κυρώσεις – ακόμη και με τη χρήση βίας. Αυτός ο πόλεμος των λέξεων προκλήθηκε ιδιαίτερα από την στρατιωτική επιχείρηση του Οκτωβρίου στην βόρεια Συρία, η οποία στόχευε κουρδικές συμμαχίες με τις ΗΠΑ. Την εποχή εκείνη, η Άγκυρα «χτυπήθηκε» με κυρώσεις, αλλά αυτές τις πήραν πίσω αργότερα οι ΗΠΑ όταν η Trump αποφάσισε ότι η κρίση είχε επιλυθεί.

Αρχικό λινκ του αρχικού άρθρου Αγγλιστί>> https://www.rt.com/news/475962-turkey-shut-down-incirlik

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr