Home Greek News Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ

by _
0 comment 117 views

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να προωθήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή ένωση, παρά το ότι η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία έχουν βάλει εμπόδια ως προς αυτό….


Ο Ν. Δένδιας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την προώθηση ένταξης της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ, διοργανώνοντας συνάντηση με εκπροσώπους των δύο χωρών, αλλά και πολλών ακόμα χωρών της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, προσκεκλημένοι ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας , Γκεντ Τσεκάϊ, ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν θετικά 20 ακόμη υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «η πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά ενεργειών της ελληνικής διπλωματίας να στηρίξει εμπράκτως την διεύρυνση της ΕΕ στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η ευρωπαϊκή προοπτική των οποίων είναι προς όφελος της περιφερειακής σταθερότητας, καθώς και προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ήδη από το 2003, όταν υιοθετήθηκε η ατζέντα της Θεσσαλονίκης».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία ζήτησαν να «παγώσουν» τα όποια σχέδια της ΕΕ για ενδεχόμενη ένταξη της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ένωση. Η Γαλλία έχει ζητήσει να υπάρξει αναμόρφωση της διαδικασίας εισδοχής νέων κρατών μελών, την οποία χαρακτηρίζει «αναποτελεσματική» και «απογοητευτική». Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες δεν μπορούν να προχωρήσουν, καθώς απαιτείται η έγκριση με ομοφωνία των χωρών – μελών της ΕΕ


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς

https://thepressproject.gr/i-ellada-epimeni-gia-tin-entaxi-tis-v-makedonias-ke-tis-alvanias-stin-ee/?fbclid=IwAR3-8jT37C7nHvN3xywipQfrmc_77RiKkcsYa3HEFKpB3vr0UGAVoJS5PUs#.Xe4x6rcLSpA.facebook


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr