Home Greek News O Αγγελής «έκαψε» Αβραμόπουλο: Σε αυτόν ανήκει ο ελβετικός λογαριασμός που έδωσε το FBI (pic-έγγραφο)

O Αγγελής «έκαψε» Αβραμόπουλο: Σε αυτόν ανήκει ο ελβετικός λογαριασμός που έδωσε το FBI (pic-έγγραφο)

by _
0 comment 123 views

O Αγγελής «έκαψε» Αβραμόπουλο: Σε αυτόν ανήκει ο ελβετικός λογαριασμός που έδωσε το FBI (pic-έγγραφο)


Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι παράνομες οι αρχειοθετήσεις και των 7 αναφερόμενων πολιτικών προσώπων στη δικογραφία του Novartis – Gate, τονίζοντας παράλληλα ότι το FBI στο πολυσυζητημένο «ταξίδι της Βιέννης» έδωσε στους Έλληνες εισαγγελείς στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό πρώην υπουργού, επιβεβαιώνοντας έτσι αυτό που αποκάλυψαν προ ημερών τα Piperata.gr ότι φοβάται πως θα συμβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως είχαμε γράψει ένας εκ των λόγων που σκέφτεται την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη την άνοιξη του 2020 ο πρωθυπουργός είναι η είδηση-βόμβα που έρχεται από τις ΗΠΑ για το σκάνδαλο Novartis και… το μπούμερανγκ της υπόθεσης. 

Ο πρώην επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, λοιπόν, στον οποίο ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στήριξαν το αφήγημα της σκευωρίας, έκρινε παράνομες τις αρχειοθετήσεις που έγιναν για 7 εκ των 10 πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία Novartis.

«Πρέπει να δούμε ποιες υποθέσεις πήγαν παράνομα στο αρχείο. Όλες οι αρχειοθετήσεις της εισαγγελίας Διαφθοράς είναι παράτυπες. Οι υποθέσεις που έχουν πάει στο αρχείο δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν παρά μόνο από την Εισαγγελέα Διαφθοράς. Με άλλα λόγια ο παπάς ευλογά τα γένια του. Εγώ είχα πει στην κυρία Δημητρίου να ελέγξουμε μερικές απ’ αυτές τις υποθέσεις, γιατί πάρα πολλά ακούστηκαν και αυτή μου η πρόταση θορύβησε όπως φαίνεται πολλούς» είπε μεταξύ άλλων ο μάρτυρας, φέροντας έτσι τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό!

«Στη Βιέννη μου έδωσαν στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε ακόμη ότι στο περιβόητο «ταξίδι στη Βιέννη» το FBI έδωσε στους ‘Ελληνες εισαγγελείς στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου. Όπως έχει σημειώσει ο ίδιος σε αναφορά του, ο τραπεζικός λογαριασμός αφορούσε τον τέως Επίτροπο, πρώην υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλο.

«Στη συνάντηση της Βιέννης πράγματι οι Αμερικανοί μας έδωσαν λογαριασμό ‘Ελληνα πολιτικού στην Ελβετία. Τους είπα, δώστε μου τον αριθμό του λογαριασμού», εξιστόρησε ο μάρτυρας και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί του απάντησαν πως το μόνο που του δίνουν είναι η πληροφορία και πως είναι δική του δουλειά να βρει το λογαριασμό.

«Αυτός ήταν ο διάλογος για τον πολιτικό με τον λογαριασμό στο εξωτερικό, το όνομά του το αναφέρω στην αναφορά μου. Δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε ο Γ. Αγγελής, χωρίς να κατονομάζει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής τον Δ. Αβραμόπουλο, αλλά επεσήμανε ότι τον κατονομάζει στην αναφορά του.

ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου ισχυρίστηκε ότι σε συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του FBI στην Ελλάδα, ο τελευταίος εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.

Εκτός του ότι η αναφορά αυτή μοιάζει αντιφατική για όσα έχει παραδεχτεί ο ίδιος αναφορικά με το ταξίδι στη Βιέννη, μετά από λίγα λεπτά, έδωσε κι άλλη διάσταση: Υποστήριξε πως η κρίση αυτή του εκπροσώπου του FBI του προκάλεσε απορίες, καθώς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ήδη αποστείλει δύο έγγραφα με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα!

«Οι από την Αμερική γνωρίζουν. Εγώ δεν ξέρω κάτι επί της ουσίας για το αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων», ήταν η απάντηση που πήρε από τον εκπρόσωπο του FBI ο μάρτυρας, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε ο ίδιος στην Προανακριτική.

Δείτε την επίμαχη «καυτή» αναφορά Αγγελή για Βιέννη και Αβραμόπουλου:

Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!
Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!

Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr