Home Greek News Υπόθεση Novartis: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ «ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ». ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Υπόθεση Novartis: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ «ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ». ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

by _
0 comment 97 views

Υπόθεση Novartis: ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ «ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ». ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ >> https://www.edocr.com/v/6rdm2gyn/eahatzisavvas/OI-AMERIKANOI-XARAKTHRISAN-TOYS-ANWTATOYS-ELLHNESΔ-

Απώλεσαν κάθε αίσθησης νομιμότητας  και κάθε  σεβασμού παγκοσμίως   οι Εισαγγελικές Αρχές  της Ελλάδας.

Αμερικανοί έγκριτοι νομικοί κατήγγειλαν ανώτατους  Εισαγγελείς της Ελλάδας και ζητούν από την ευρωπαϊκή κοινότητα να τους βάλουν σε τάξη.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ  ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ  «ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ»

«ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ  ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ NOVARTIS”

Κατατέθηκε ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ενώπιον του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΙΩΤΑΣ

ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟ ΝΈΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΡΥΦΟ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ                     

Φοβούνται το λιντσάρισμα.

Τα ΜΜΕ σε ρόλο βοθρολύματοκουβαλητή.

Περιληπτικά…

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ—ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

«Αγαπητέ Πρόεδρε Τσαλαγανίδη, Εισαγγελέα Πλιότα και Γραμματέα Esposito:

Εκπροσωπούμε τους πολίτες της Ελλάδας οι οποίοι έδωσαν οικειοθελώς πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με παραβιάσεις του νόμου περί αλλοδαπών πρακτικών διαφθοράς (“FCPA”).

Αυτοί οι θαρραλέοι καταγγέλλοντες έδωσαν πληροφορίες ότι η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis AG αξιωματούχοι που παραβιάζουν το νόμο περί FCPA. Οι καταγγέλλοντες μας δημοσιοποίησαν τις πληροφορίες σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ, το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία για τους εμπιστευτικούς πληροφοριοδότες και απαγορεύει την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης όσον αφορά τους μάρτυρες στις ποινικές και κανονιστικές διαδικασίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, οι καταγγέλλοντες έχουν δικαίωμα σε εμπιστοσύνη και ανωνυμία όταν αναφέρουν παραβιάσεις του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FCPA. Θα αποτελούσε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αντι-

Παρόλο που εκπροσωπούμε αυτούς τους καταγγέλλοντες στις Η.Π.Α., δεν τους αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα ή σε καμία ελληνική διαδικασία.

Σε άμεση παραβίαση του αμερικανικού και του διεθνούς δικαίου, οι Αναπληρωτές Εισαγγελείς του Ελληνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου απέστειλαν επίσημο αίτημα στο αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για τα ονόματα αυτών των ανώνυμων καταγγελιών και ζήτησαν πληροφορίες που θα μπορούσαν να εντοπίσουν άμεσα ή έμμεσα αυτούς τους καταγγέλλοντες.

Ζήτησαν επίσης πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υπονομεύσουν τις προστασίες που αυτοί οι whistleblowers θα είχαν επίσης σύμφωνα με το ελληνικό εσωτερικό δίκαιο, εάν αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Τόσο το αμερικανικό όσο και το ευρωπαϊκό / διεθνές δίκαιο αποτρέπουν πράξεις όπως αυτές που έπραξαν οι δύο Έλληνες εισαγγελείς, και διαφυλάσσουν την ανωνυμία και την ασφάλεια των καταγγελιών. Οποιαδήποτε ενέργεια των εκπροσώπων του Ελληνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου ή άλλων αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραβιάσουν τους νόμους προστασίας των καταγγελιών των ΗΠΑ είναι σαφώς παράνομες.  Οποιαδήποτε προσπάθεια αντίποινα εναντίον αυτών των καταγγελιών παραβιάζοντας το δικαίωμά τους εμπιστευτικότητας σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ υπονομεύει το κράτος δικαίου, παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις κατά της διαφθοράς, παραβιάζει τους νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ που ισχύουν για πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και συνιστά εμπόδιο στη δικαιοσύνη.

Επιπλέον, οι ενέργειες που έγιναν εναντίον των δικηγόρων τυχόν καταγγελλόντων που έδωσαν μαρτυρία στις αρχές των ΗΠΑ ισοδυναμούν με περαιτέρω αντίποινα εναντίον των καταγγελιών που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και πρέπει να αντιμετωπίζονται με την ίδια αυστηρότητα όπως και οι άμεσες αντιποίνων κατά των καταγγελιών.

Ζητάμε να σταματήσετε αμέσως και να εγκαταλείψετε οποιαδήποτε προσπάθεια να μάθετε την ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών που έχουν εθελοντικά δώσει πληροφορίες στις αρχές των ΗΠΑ.

Ζητάμε επίσης να αποσύρετε οποιοδήποτε αίτημα προς τις αρχές των ΗΠΑ για να εκθέσετε την ταυτότητα αυτών των καταγγελιών.

Η επιστολή αυτή αποτελεί επίσης επίσημη καταγγελία κατά του Ελληνικού Ανωτάτου Δικαστηρίου που υποβλήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επιδιώκουμε με κάθε τρόπο όλες τις κυρώσεις και τις διαθέσιμες ατέλειες με βάση την παραβίαση των διεθνών συμβάσεων κατά της διαφθοράς που ενέκρινε η Ελλάδα και εφαρμόζει το Συμβούλιο της Ευρώπης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

https://www.edocr.com/v/6rdm2gyn/eahatzisavvas/OI-AMERIKANOI-XARAKTHRISAN-TOYS-ANWTATOYS-ELLHNES-

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr