Τα αποκαλυπτήρια των προτομών των Μακεδονονομάχων, που τοποθετήθηκαν στον χώρο πρασίνου μεταξύ των οδών Εθνικής Αμύνης, Παύλου Μελά και Στρατηγού Τσιρογιάννη, πλησίον του αγάλματος του Παύλου Μελά, πραγματοποιήθηκαν  στην 1η Δεκ. φέτος παρουσία πλήθους κόσμου σε ειδική εκδήλωση.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», Μιχαήλ Παπανούσης. Στη συνέχεια, Επιμνημόσυνη δέηση ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι προτομές τοποθετήθηκαν σε μαρμάρινες βάσεις, 1,40 μέτρων με αντιγκράφιτι επεξεργασία προκειμένου να αποφευχθούν οι βανδαλισμοί.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, οι πολίτες και ο δήμος σήμερα πράττουν το αυτονόητο με την τοποθέτηση των προτομών οι οποίες βρίσκονταν παρατημένες λόγω των εργασιών του μετρό. “Το θεωρώ απαράδεκτο για τις προτομές αυτών που εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους, την προσωπική τους ζωή και ήρθαν εδώ να απελευθερώσουν την Μακεδονία“, ανέφερε.

Θα αποκατασταθούν και θα βρίσκονται σε μια περίοπτη θέση δίπλα στο Άγαλμα του Παύλου Μελά. Σήμερα γίνεται κάτι που τιμά όλους τους πολίτες της πόλης“, πρόσθεσε.

Πετάμε από χαρά γιατί δικαιώνονται αυτοί που έδωσαν την ζωή τους για την Μακεδονία. Βρίσκουν επιτέλους μετά από μια μεγάλη περιπέτεια τη θέση που τους αρμόζει σε έναν εμβληματικό χώρο”, επισήμανε ο Μιχαήλ Παπανούσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr:

protomesesko.jpg

protomes.jpg

protomes1.jpg

protomes3.jpg

protomes4.jpg

protomes5.jpg