Home Greek News Αυστηρό μήνυμα Μακρόν σε Ερντογάν: Να σεβαστείς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν σε Ερντογάν: Να σεβαστείς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

by _
0 comment 181 views

Αυστηρό μήνυμα Μακρόν σε Ερντογάν: Να σεβαστείς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης τη στήριξή του προς την Ελλάδα, με φόντο την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, στέλνοντας μήνυμα προς την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να σεβαστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

«Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με την Συμφωνία Λιβύης-Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μακρόν, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις και τοποθετούμενος επί της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και την Λιβύη, για τον καθορισμό θαλάσσιων συνόρων αλλά και τη χάραξη ΑΟΖ.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν στο 15ο λεπτό του βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν είχε επιτεθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Γάλλου προέδρου, σχολιάζοντας μια δήλωση που είχε κάνει ο Εμανουέλ Μακρόν στις αρχές Νοεμβρίου στο Economist (σ.σ. είχε πει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται στις ΗΠΑ, ώστε να υπερασπίζεται τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι «στο εξής αντιμετωπίζουμε τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ»), ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος:

«Απευθύνομαι στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και θα πω επίσης αυτό στο ΝΑΤΟ. Πρώτα απ’ όλα, ελέγξτε το δικό σας εγκεφαλικό θάνατο. Αυτές οι δηλώσεις ταιριάζουν μόνο σε ανθρώπους σαν κι εσάς που είναι εγκεφαλικά νεκροί».


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr