Home Greek News Αποκλειστικό One Channel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αποκλειστικό One Channel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

by _
0 comment 233 views

Αποκλειστικό One Channel: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου


Το One Channel παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα ένα ρεπορτάζ – βόμβα που ταρακουνά τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μια διαδρομή χρήματος που ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι έχουν καταλάβει αλλά κανείς δεν έχει είτε το θάρρος, είτε τα στοιχεία να το αποδείξει.

Την πραγματικότητα της πολυιδιοκτησίας στην Σούπερ Λιγκ 1. Μιας κατάστασης – μάστιγας που δεν αλλοιώνει απλά το πρωτάθλημα. Πιθανότατα το καθορίζει κιόλας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού λοιπόν: ΠΑΟΚ και Ξάνθη, Ξάνθη και ΠΑΟΚ δεν έχουν ως μοναδικά κοινά πρόσωπα τον πορτιέρο Ζίφκοβιτς και τον νεαρό μέσο Μελιόπουλο – που σημειωτέον σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Έχουν και κοινό ιδιοκτήτη. Επιχειρούν υπό την ίδια «ομπρέλα». Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σοκάρουν.

Τι συμβαίνει όμως αν αποδειχτεί πως υπάρχει πολυϊδιοκτησία; Δηλαδή αν ένας επιχειρηματίας έχει υπό την επιρροή του δύο ΠΑΕ, τι λένε οι κανονισμοί; Τόσο η ΕΠΟ, όσο και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαγορεύουν ρητά. Και οι ποινές φτάνουν στον υποβιβασμό και για τις δύο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, στους κανονισμούς της ΕΠΟ αναφέρεται πως απαγορεύεται η ανάθεση και ανάληψη της διοίκησης ΠΑΕ από φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι και μέτοχος σε άλλη ΠΑΕ. Οι παραβάτες αποκλείονται ισοβίως από το ποδόσφαιρο, ενώ οι δύο ΠΑΕ υποβιβάζονται.

Επιπλέον, στην ΕΕΑ αναφέρεται κατηγορηματικά πως: «∆ιαχειριστές ή µέλη οργάνου διοίκησης ή διευθυντικά στελέχη Α.Α.Ε., καθώς και οι σύζυγοι και οι µέχρι δεύτερου βαθµού συγγενείς τους, νοµικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείες που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αµέσως ή εµµέσως µετοχές ή δικαιώµατα διοίκησης ή να αναλαµβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Α.Α.Ε. του ίδιου ήάλλου αθλήµατος. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τα φυσικά πρόσωπα που είτε συµµετέχουν στη διοίκηση, είτε ασκούν διευθυντικά καθήκοντα είτε είναι µέλη των ως άνωνοµικών προσώπων ή εταιρειών που αποκτούν δικαιώµατα διοίκησης ή ασκούν διευθυντικά καθήκοντα µιας Α.Α.Ε. Πρόσωπα τα οποία είναι µέλη ή διοικητές τέτοιων νοµικών προσώπων, απαγορεύεται, µε ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν µετοχές ή να αναλαµβάνουν διαχειριστικά ή διευθυντικά καθήκοντα Α.Α.Ε. άλλου ιδρυτικού Αθλητικού Σωµατείου, καθώς και να συµµετέχουν ως µέλη ή διοικητές σε νοµικά πρόσωπα ή εταιρείες που είναι µέτοχοι µιας τέτοιας Α.Α.Ε».

Μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του One Channel τα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές και οι αρμόδιοι υπουργοί είναι πολλά. Θα μείνουν πάλι άπραγοι ή επιτέλους θα ερευνήσουν το θέμα; Πριν ή μετά τον επικείμενο αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη στις 7 Δεκεμβρίου; Εγκαίρως ή όταν το πρωτάθλημα θα έχει αλλοιωθεί βαθμολογικά όπως ακριβώς συνέβη πέρυσι;

Subscribe στο One Channel: http://bit.ly/2lRBvd9

Δες ολόκληρα επεισόδια αποκλειστικά στο http://bit.ly/2kDW64t

Like us on Facebook: http://bit.ly/2kOZzgu

Follow us on Twitter: http://bit.ly/2kOi6cM

Follow us on Instagram: http://bit.ly/2kkFnTl

Official Website: http://bit.ly/2mmwf1l

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr