Home Greek News ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

by _
0 comment 141 views

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ


Η συνειδητοποίηση ότι θα πρέπει μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, κάνουν επείγον το δυνατόν συντομότερο τον σχηματισμό Λαϊκής Εθνοφυλακής 

Σε άλλες χώρες το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε καταστάσεις εθνικών κινδύνων από εξωτερικές απειλές, ισχυροποιώντας την αμυντική δυνατότατα της χώρας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι!

Όπως αναφέρεται υπάρχει ήδη σχέδιο  για την  ανάγκη να ενισχυθεί ο υπάρχων χαρακτήρας της Εθνοφυλακής με την μαζική χορήγηση οπλισμού σε μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι θα έχουν μαζί στα σπίτια τους αποθηκευμένα και τα απαραίτητα πυρομαχικά!

Το σχετικό σχέδιο αφορά μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και
είναι συγκεκριμένη σε πέντε βασικές παραμέτρους:
– Ανεπαρκής επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής του Ελληνικού Στρατού.
– Αρνητική προοπτική για την απόδοση στρατευσίμων στις επόμενες κλάσεις την ερχόμενη πενταετία λόγω δημογραφικού
-Δεδομένη αδυναμία αποστολής ενισχύσεων από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά σε περίπτωση μείζονος «θερμής» κρίσης με τη Τουρκία
-Αδυναμία διανομής οπλισμού και πυρομαχικών ώρες πριν από πιθανή επερχόμενη κρίση λόγω αντικειμενικών προβλημάτων επιμελητείας
-Αδυναμία αποτελεσματικής χρήσης των όπλων ακόμα και αν μοιραστούν σε συνθήκες κρίσης λόγω μη εκπαίδευσης των πολιτών

Το σχέδιο υπολογίζει την ηλικία, την εκπαίδευση, το επάγγελμα και την δυνατότητα επιχειρησιακής αξιοποίησής τους, 50.000-100.000 αυτόματα τυφέκια G3-A3/A4 που έχουν παραχθεί από την τότε ΕΒΟ την δεκαετία του ’80 και είναι αχρησιμοποίητα.

Υπάρχουν και 15.000 αυτόματα επιθετικά τυφέκια FN/FAL, τα οποία παλαιότερος σχεδιασμός προέβλεπε να διατεθούν στον εξοπλισμό ισάριθμων εφέδρων που έχουν περάσει εκπαίδευση από τις ειδικές δυνάμεις, στην Δυτική Θράκη.

Για το κάθε όπλο από τα παραπάνω θα δοθούν 100 φυσίγγια και θα είναι υποχρέωση του κάθε έφεδρου η διατήρησή τους σε καλή κατάσταση και φυσικά η διατήρησή τους ενσφράγιστα εντός της οικίας του κάθε πολίτη. Προβλέπονται τακτικοί έλεγχοι για να διαπιστώνεται η κατάσταση των όπλων και η διατήρηση των πυρομαχικών.

Το σημαντικότερο όλων: Προβλέπεται η εκπαίδευσή  για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης,

Από στρατιωτικής απόψεως είναι όχι απλώς υπέρ, αλλά αναγκαίο Π.χ. η ηγεσία του Ναυτικού έχει επισημάνει  ότι «Θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μεταφερθούν ενισχύσεις από θαλάσσης», η ηγεσία της Αεροπορίας αναφέρει ότι «Χωρίς απόλυτη αεροπορική υπεροχή είναι αδύνατον να μεταφέρουμε προσωπικό και έχουμε το πρόβλημα της φύλαξης των αεροδρομίων».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

https://nikosxeiladakis.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr