Home Greek News Στο πλευρό της Ελλάδας Αξιωματούχος του Χαφτάρ: «Άκυρη η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, προκαλούμε την Αθήνα!»

Στο πλευρό της Ελλάδας Αξιωματούχος του Χαφτάρ: «Άκυρη η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, προκαλούμε την Αθήνα!»

by _
0 comment 117 views

Στο πλευρό της Ελλάδας Αξιωματούχος του Χαφτάρ: «Άκυρη η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, προκαλούμε την Αθήνα!»

Δημοσίευση: 30 Νοεμβρίου 2019, 10:42 μμ | Ανανέωση: Νοέμβριος 30, 2019 στις 11:42 μμ


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Nέο ηχηρό μήνυμα έχουμε από Αξιωματούχο του Χαφτάρ. Πλέον όλο και περισσότερα πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα στον Στρατάρχη καταγγέλλουν την κατάπτυστη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης.

Με λίγα λόγια, τα άτομα αυτά εκπροσωπούν τον Χαφτάρ και στέλνουν το μήνυμά του.

‘Ολα αυτά, ενώ πριν λίγο είχαμε συνάντηση αντιπροσωπείας του Ελληνικού ΥΠΕΞ, με τον άνθρωπο που έστειλε επιστολή κατά της συμφωνίας Άγκυρας-Τρίπολης στον ΟΗΕ.

Πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση ο Fathi al-Majbari, ο οποίος παλαιότερα συμμετείχε στην κυβέρνηση του GNA, όμως άλλαξε στρατόπεδο τα τελευταία χρόνια, λόγω της προσέγγισης της Τρίπολης με τον Ερντογάν. Μάλιστα πλέον έχει γίνει και ένας από τους στενότερους συμβούλους του Χαφτάρ και αυτό έχει την σημασία του.

Ο κ. Al-Majbari δήλωσε ότι απορρίπτει έντονα τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης, η οποία κάνει μόνο κακό στη χώρα, καθώς παραβιάζει τους νόμους και το Σύνταγμα.

Μάλιστα «πυροβολεί» τον κυβερνήτη της Τρίπολης, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Al-Majbari, ο Fayez al-Sarraj λειτουργεί μόνο με βάση τα συμφέροντά του!

«Ο Al-Sarraj δεν μπορεί νομικά ή πολιτικά να εκπροσωπεί τη Λιβύη. Αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία νομική ισχύ και την καταδικάζουμε.

Προειδοποιούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν θα μείνει έτσι, ενώ ταυτόχρονα θέτουμε σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας μας. Πρόκειται για μία επικίνδυνη εξέλιξη, καθώς έχουμε ταυτόχρονα μία εισβολή της Άγκυρας στα εσωτερικά της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή προκαλούμε την οργή των Αιγυπτίων και των Ελλήνων με αυτή την κίνηση, ενώ ταυτόχρονα ο ΟΗΕ ακόμα δεν έχει καταδικάσει αυτή την συμφωνία, καταλήγει ο Fathi al-Majbari.»

Πρόκειται για άλλη μία τοποθέτηση, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνισμού, καθώς πρέπει επιτέλους η Αθήνα να καταλάβει πως μόνο ο Χαφτάρ είναι ο σύμμαχός μας στη Λιβύη, κανείς άλλος!

Άμεσα θα πρέπει να στηρίξουμε διπλωματικά τον Στρατάρχη στον ΟΗΕ και γενικά στο διεθνές προσκήνιο, διότι ας μην ξεγελιόμαστε, εάν δεν επικρατήσει σε αυτή την σύγκρουση ο Χαφτάρ, η χώρα μας θα μπει σε περιπέτειες.

Δείτε την επιστολή του Λίβυου Αξιωματούχου: 

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr