Home Greek News Σεισμός στην Αλβανία: Πάνω από 8 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος στο Δυρράχιο

Σεισμός στην Αλβανία: Πάνω από 8 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος στο Δυρράχιο

by _
0 comment 132 views

Σεισμός στην Αλβανία: Πάνω από 8 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος στο Δυρράχιο

Βασίλης Γούλας

Μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δείχνει την ανύψωση του εδάφους μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ – Δείτε το γράφημα που παρουσίασαν οι ερευνητές – Σε επιφυλακή οι σεισμολόγοι – Αναμένουν νέους ισχυρούς μετασεισμούς

Τουλάχιστον 8,4 εκατοστά ανυψώθηκε το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου από τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το παραπάνω είναι συμπέρασμα βγαίνει από μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε και το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του φονικού σεισμού στο Δυρράχιο. Οι ερευνητές Βαρβάρα Τσιρώνη και Αθανάσιος Γκανάς χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα και παρουσίασαν το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα όπου παρατηρείται ανύψωση του εδάφους έως και 8,4 εκατοστά στην περιοχή Hamallaj που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου.

76756845_259

Την ίδια ώρα η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, τη στιγμή μάλιστα που τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την ανεύρεση επιζόντων.

Τόσο οι ξένοι όσο και οι Έλληνες σεισμολόγοι εξετάζουν την όποια σύνδεση υπάρχει του τωρινού σεισμού με τον σεισμό που είχε γίνει στις 15 Απριλίου του 1979 βόρεια των Τιράνων και είχε μέγεθος 6,9 Ρίχτερ, αλλά και άλλων 9 σεισμικών δονήσεων με μεγέθη τουλάχιστον 6 Ρίχτερ που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ. Γιώργος Παραράς-Καραγιάννης πρώην επικεφαλής ερευνών του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου στη Χαβάη ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ότι για τις επόμενες ημέρες αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί στην Αλβανία, ενώ μονάχα σήμερα είχαμε 4 μετασεισμούς ισχυρούς με τον τελευταίο να είναι μεγέθους 5,3 Ρίχτερ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr