Home Greek News Ζ.Ζάεφ: «Υποσχέθηκε να μεσολαβήσει ο Κ.Μητσοτάκης για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ»

Ζ.Ζάεφ: «Υποσχέθηκε να μεσολαβήσει ο Κ.Μητσοτάκης για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ»

by _
0 comment 123 views

Ζ.Ζάεφ: «Υποσχέθηκε να μεσολαβήσει ο Κ.Μητσοτάκης για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ»


Ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Σκόπια αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ελληνα πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό, σημείωσε ότι ήταν άλλη μια επιβεβαίωση πως η Ελλάδα είναι φίλος των Σκοπίων , ενώ δήλωσε πως ο κ. Μητσοτάκης του εξήγησε πώς θα βοηθήσει τη χώρα του στην προσπάθειά της να γίνει μέλος της ΕΕ, ζήτημα που κυριάρχησε στη μεταξύ τους συζήτηση.

«Εκτιμώ πολύ τη μάχη και τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χώρα μου και στην Αλβανία», είπε ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, κατά την οποία ο Εμανουέλ Μακρόν μπλόκαρε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τις δύο χώρες. «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με αυτό».

«Ο κ. Μητσοτάκης μου υποσχέθηκε πως θα μας βοηθήσει. Θα μιλήσει με όλους τους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Εμανουέλ Μακρόν. Η Ελλάδα και η Γαλλία έχουν παραδοσιακά πολύ ισχυρές θέσεις. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα βρει χρόνο για να μας στηρίξει», είπε ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ υπογράμμισε πως για τη χώρα του δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, πέρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης, να επισκεφθούν τα Σκόπια. «Πιθανόν θα περιμένουμε κάποιους υπουργούς μέχρι το τέλος του χρόνου. Ελπίζω πολύ σύντομα να μας επισκεφθεί και ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι παρουσίασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις λεπτομέρειες για το πώς τα Σκόπια προχωρά στην εφαρμογή της. «Μιλήσαμε για τις στρατιωτικές προεκτάσεις της, όπως και για τα οικονομικά θέματα και την εκπαίδευση. Οπως π.χ. το άνοιγμα ενός ελληνικού κέντρου στην Ελλάδα», είπε ο κ. Ζάεφ και αναφέρθηκε στη δημιουργία δύο επιτροπών, μία με διεθνείς ειδικούς για τα εμπορικά σήματα και η άλλη για τα βιβλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ρωτήθηκε για το επίσημο σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, που παρουσιάστηκε σήμερα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε: «Δεν το έχω δει. Ξέρω όμως ότι θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο που θα προστατεύει τα προϊόντα και των δύο πλευρών. Γιατί αυτό κάνουν οι φίλοι».


Πηγή >> https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/821643_zzaef-yposhethike-na-mesolavisei-sti-gallia-o-kmitsotakis-gia-tin-entaxi-ton?fbclid=IwAR3MrcF8gfcIfUW-183ZlWts0O4KrUqhOp7sys9roZSYzW_helkNxivZ2JI

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr