Home Greek News “Πωλείται πατρίς”: Κινέζοι και Άραβες ενδιαφέρονται για 10 λιμάνια και επτά μαρίνες

“Πωλείται πατρίς”: Κινέζοι και Άραβες ενδιαφέρονται για 10 λιμάνια και επτά μαρίνες

by _
0 comment 118 views

“Πωλείται πατρίς”: Κινέζοι και Άραβες ενδιαφέρονται για 10 λιμάνια και επτά μαρίνες

Συνεχίζεται το ξεπούλημα των λιμανιών μας σε ξένους ιδιώτες – Πρόκειται για δημόσιες υποδομές που χρυσοπλήρωσε ο Ελληνικός λαός για να κατασκευαστούν…

Δέκα λιμάνια και επτά μαρίνες θα «βγάλει» προς ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών είναι μεγάλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά ζητούν να μάθουν το πλαίσιο λειτουργίας για το οποίο ζητάνε σταθερότητα. Κινέζοι και Άραβες είναι ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει επενδυτών.

Η εθνική λιμενική πολιτική αναθεωρείται και θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση για τα 10 περιφερειακά λιμάνια που λειτουργούν με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας -Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η περίπτωση κάθε λιμανιού θα εξεταστεί ξεχωριστά, ούτως ώστε, πάντα με γνώμονα τα δημόσια έσοδα, να αποφασιστεί το σωστό μοντέλο ιδιωτικοποίησης και ανάπτυξης. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ κάνει μελέτες.

«Έχουμε μία αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ. Η κρουαζιέρα δεν αφήνει τόσα πολλά, χωρίς να την υποτιμάω. Αυτή είναι η πραγματικότητα» επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης:

«Δείτε τι υποδομές  χρειάζεται για ένα τζίρο 5 00 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα και τι δυνατότητες υπάρχουν  στον θαλάσσιο τουρισμό. Είναι ο κατεξοχήν χώρος στο νησιωτικό σύμπλεγμα της πατρίδας μας. Η Ελλάδα  μπορεί αν γίνει ο κατεξοχήν χώρος του παγκοσμίου  γιώτιγκ. Χρειάζεται ένα ευέλικτο ανταγωνιστικό θεσμικό πλαίσιο. Και τα σκάφη με ελληνική σημαία και τα σκάφη με ευρωπαϊκή σημαία  και τα σκάφη με τρίτη, μη κοινοτική,  σημαία  τους θέλουμε όλους εδώ. Αλλά προϋποθέτει να υπάρχουν μαρίνες. Εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία η μεγάλη πρόκληση»

Πωλείται Πατρίς  – Χάρρυ Κλυνν 1992, Γρανίτα από τζατζίκι..


Πηγή >> https://igata.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr