Home Greek News Που πήγαν οι αμερικανοί επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο;

Που πήγαν οι αμερικανοί επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο;

by _
0 comment 121 views

Που πήγαν οι αμερικανοί επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο;


ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ μεν τα αμερικανικά funds στο Ελληνικό Χρηματιστήριο αλλά κυρίως μέσω Wall Street.
  • Δραματική μείωση των επενδυτικών κεφαλαίων, ειδικότερα των αμερικανικών, δηλαδή αυτών, κυρίως, που στήριξαν τη μεγάλη ανοδική διόρθωση του τραπεζικού κλάδου, κατά το 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2019 συνακόλουθα της αντίδρασης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας προς τις 880 μονάδες σημειώθηκε τον Οκτώβριο.
Κάτι, που θα αποτυπωθεί στα επίσημα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, που θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.
Η τιμοληψία των αναλυτικών στοιχείων καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα των κάθε λογής χαρτοφυλακίων που έχουν παρουσία/θέσεις σε μετοχές ελληνικών εταιρειών.
  • Ωστόσο στο ίδιο διάστημα παρατηρείται αύξηση των εισροών στο «αμοιβαίο» GLOBAL X MSCI Greece, το λεγόμενο GREK που είναι ένα «καλάθι» συμβολαίων ελληνικών μετοχών, με την πρώτη 5άδα να απαρτίζεται από τους τίτλους των ΟΤΕ (στάθμιση 12,92%), Alpha Bank (9,62), Eurobank (8,53%), Εθνική Τράπεζα (5,99%) και ΟΠΑΠ (με 5,89%) δηλαδή 43% συνολικά.
Την ώρα, που (κυρίως) αμερικανικά κεφάλαια τοποθετούνται, μέσω Wall Street στο…καλάθι μετοχών ελληνικών εταιρειών, από το Χρηματιστήριο της Αθήνας οι εκροές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.   

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr