Home Greek News Χρυσοχοΐδης για το μεταναστευτικό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα. Σωωωωωωπα ρε!!!

Χρυσοχοΐδης για το μεταναστευτικό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα. Σωωωωωωπα ρε!!!

by _
0 comment 233 views

«Βόμβα» Χρυσοχοΐδη για το μεταναστευτικό: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα


ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ – ΑΝ Ο κος ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 2009-2010 ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ (GIS) ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ “ΠΥΘΙΑΣ” κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ, ΙΣΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ…!!!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ >> Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΠΥΘΙΑ», Ο ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ…!!! Το Πόρισμα του Ανακριτή – Μέρος Γ

Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης χαρακτήρισε την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου ο Χρυσοχοΐδης
Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης χαρακτήρισε την κατάσταση με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στα νησιά του Αιγαίου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το πρόβλημα στα νησιά του Αιγαίου είναι εκρηκτικό και απηύθυνε έκκληση προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για την κοινή αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.
«Ακόμα και αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων», πρόσθεσε, εξηγώντας πως οι γιατροί ή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ασύλου έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες αφίξεις κάθε μέρα, χωρίς να μπορούν φυσικά να ανταποκριθούν.
«Είναι αδύνατο να υπάρξει συνθήκη φιλοξενίας σε ανθρώπινο επίπεδο με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή και κοινωνικό όλεθρο», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός.
Αναφερόμενος στη νέα νομοθεσία που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση για την παροχή διεθνούς προστασίας, ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι αποτελεί «πιστή μεταφορά» της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας με «απόλυτο σεβασμό» στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ωστόσο, τόνισε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν μπορεί να αποτελεί «πρόβλημα ή διακύβευμα» μόνο των χωρών της πρώτης γραμμής και χαρακτήρισε «ουτοπία» την πεποίθηση κάποιων χωρών ότι κλείνοντας τα σύνορά τους είναι «ασφαλείς» και δεν θα επιτρέψουν την είσοδο των μεταναστών.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως δεν είναι ζήτημα «αλληλεγγύης» προς την Ελλάδα αλλά «κανόνων», που πρέπει να εφαρμόζονται.
Αναφερόμενος στους ασυνόδευτους ανήλικους που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε πως οι συνθήκες που φιλοξενούνται «δεν τιμούν της Ευρώπη» και γι’ αυτό απευθύνθηκε με επιστολή στους ομολόγους του προκειμένου κάθε χώρα να αναλάβει έναν αριθμό από αυτούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά του, παρά μόνο από ένα κράτος-μέλος.
Τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη βελτίωση των διαδικασιών παροχής ασύλου υπερασπίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Σχετικά με την πρόσβαση στη δημόσια υγεία, ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι στα νησιά εμβολιάζονται όλα τα παιδιά ενώ όλοι οι αιτούντες ασύλο έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ.
Επιπλέον, σημείωσε ότι ο νέος νόμος περιλαμβάνει υποχρεωτική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των αιτούντων άσυλο.
Κληθείς, να σχολιάσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, επισήμανε ότι ζητούμενο είναι να συνεχιστεί η εφαρμογή της, καθώς, όπως είπε, ενώ η Τουρκία έχει αναλάβει την υποχρέωση να προστατεύσει τα σύνορά της φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει στάση.
Τόνισε επίσης ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, καθώς με τις σημερινές συνθήκες δεν γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και δεν είναι εφικτή η παροχή προστασίας.
Επιπλέον, σημείωσε, ότι μέχρι το τέλος του έτους στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθεί στην ενδοχώρα, «σε ασφαλείς δομές, ξενοδοχεία, διαμερίσματα» το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά.
Κλείνοντας, ο Έλληνας υπουργός σημείωσε ότι το «μεγάλο ζητούμενο» για την κυβέρνηση είναι η «ένταξη και η ενσωμάτωση» των προσφύγων, δηλαδή η εκπαίδευση των παιδιών και η απασχόληση των γονέων, η διασφάλιση «των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr