Home Greek News Γιάννα Αγγελοπούλου: «Καλούμαστε να διαμορφώσουμε τη νέα πατριδογνωσία»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Καλούμαστε να διαμορφώσουμε τη νέα πατριδογνωσία»

by _
0 comment 180 views

«Καλούμαστε να  διαμορφώσουμε τη νέα πατριδογνωσία»

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 11:45


Διαβάστε πρώτα αυτά τα σχόλια…

Σε μια φράση όλο το σχέδιο της νέας τάξης.. Πρέπει να ξεχάσουμε λοιπόν.
Σε μια φράση όλα αυτά που αντιμαχόμαστε.
Σε μια φράση όλα. Αυτά για τα οποία κάποιοι θέλουμε να πεθάνουμε για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία και μάλιστα με το χαμόγελο στα χείλη, κάποιοι άλλοι θέλουν να τα θάψουν..
Αυτό λέει η κυρία στη φωτογραφία.
Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση κι έπειτα θα υπάρχει μια άλλη ιστορία εφάμιλλη με το διακύβευμα.
Καμία πατρίδα μόνο «παγκοσμιοποίηση», κανένα σύνορο μόνο «hotspots» καμία εθνική ιδιόπροσωπεία μόνο «διαφορετικότητες», κανένας σεβασμός στη θυσία των προγόνων μόνο «ανεκτικότητα στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού», καμιά δράση μόνο «ενδοτισμός».
Τίποτα. Άπνοια. Θάνατος.

Πάντως εμείς θα παλέψουμε στο σπίτι, στη δουλειά, στην παρέα. Γιατί δεν μας λείπει κυρία Πρόεδρε της φίεστας η διαμόρφωση μιας νέας πατριδογνωσίας. Τι πάει να πει αυτό; Τι είναι αυτό ; Κοντεύετε να μας κάψετε το νού αλλά δεν θα το πετύχετε.!
Να σας πω τι λείπει; Η γνώση. Και η λογική που της κάναμε και μνημόσυνο. Λείπει η γλώσσα που την φτωχαίνουμε για να είμαστε αρεστοί. Λείπουν τα πνευματικά στηρίγματα. Λείπει η πραγματική αγάπη για τον πλησίον και όχι η χρηματοδοτούμενη και κατευθυνόμενη αλληλεγγύη. Λείπει που ενώ δείχνουμε ανθρωπιά με αξιοπρέπεια θέλετε να δείχνουμε ανοχή σε κάθε αρρωστημένη επιθυμία της αχόρταγης νέας τάξης.
Πείτε ότι θέλετε. Δοκιμασίες στη ζωή μας θα αντιμετωπίζουμε πάντα. Και θα παλεύουμε.
Κόντρα.
Όπως οι πρόγονοί μας, και μακάρι να πεθάνουμε γι αυτό.

Του Αλέξανδρου Διαμάντη | Liberal.gr

Το στίγμα της σχετικά με τους εορτασμούς των 200 ετών από το 1821 έδωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου. Μίλησε για περίοδο «ορόσημο για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα», τονίζοντας ότι οι εορτασμοί θα έχουν τη λαμπρότητα που επιβάλλει ο συμβολισμός.

«Η ολοκλήρωση μιας πορείας 200 ετών είναι ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση. Για μια άσκηση αυτογνωσίας όχι να αναγνωρίσουμε όσα πετύχαμε αλλά και όσα χάσαμε», υπογράμμισε και έκανε λόγο για μια προσπάθεια «επανασύσταση» της Ελλάδας τον κόσμο. Στόχος, όπως σημείωσε η ίδια, είναι να «προσδιορίσουμε που θέλουμε να πάμε».

«Καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι. Μια Ελλάδα που περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη,  το Ηράκλειο, το Σουφλί την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, το Νυμφαίο τα Γιάννενα, τη Χίο με την εφοπλιστική παράδοση τους εκατοντάδες αμπελώνες», είπε. Η κυρία Αγγελοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της υπογράμμισε ότι η ιχνηλάτηση της πορείας των 200 ετών δεν αφορά μόνο τον τόπο αλλά και τους ανθρώπους, που στήριξαν και στηρίζουν την πατρίδα τους. «Αφορά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμά τους ανεξίτηλο», τόνισε και προσέθεσε ότι εκτός των άλλων για την επέτειο των 200 ετών επιβάλλει να μιλήσουμε για την ίδια την επανάσταση. «Να τη δούμε ως σημαντική ψηφίδα της παγκόσμιας ιστορίας, δίπλα σε επαναστάσεις όπως της Αμερικής και της Γαλλικής».

Πάντως, η Πρόεδρος της Επιτροπής «2021» ξεκαθάρισε ότι δεν θα είχε νόημα να γιορτάσουμε αν δεν μιλήσουμε για το πως φανταζόμαστε την Ελλάδα στο μέλλον. «Το 2025 το 2031 τι θέλουμε να αλλάξουμε. Ποιες ανάγκες έχουμε και πως σκοπεύουμε να τις καλύψουμε», υπογράμμισε. Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι η Επιτροπή σεβόμενη το όριο των γεγονότων και το μέτρο των πραγμάτων με περίσκεψη και αυτοσυγκράτηση θα προχωρήσει στο σχεδιασμό πολύμορφων δράσεων. Υπογράμμισε, δε, ότι η συγκεκριμένη επέτειος αποτελεί «ένα παράθυρο μέσα από το οποίο θα δούμε το μέλλον μας».

Η κυρία Αγγελοπούλου σημείωσε επίσης ότι η Επιτροπή θα συνεργασθεί με ιδρύματα, οργανισμού πολίτες, για να ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό. «Γιατί η επέτειος αφορά όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, όπου γης. Και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να δείξουμε ότι μπορούμε συλλογικά να φτάνουμε σε λαμπρά αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια στην επιτροπή μετέχουν σπουδαίοι άνθρωποι, των οποίων η παρουσία τους αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Να βρούμε πως τα νέα παιδιά της χώρας είτε βρίσκονται στα σχολείο, είτε στο πανεπιστήμιο να λάβουν τον λόγο για το πως οραματίζονται την χώρα που θέλουν να ζήσουν. Καλούμαστε να  διαμορφώσουμε τη νέα πατριδογνωσία», είπε και έκανε λόγο για νίκες και ήττες, μεγάλες στιγμές, θριάμβους και υποχωρήσεις.


https://www.liberal.gr/politics/g-aggelopoulou-isonkaloumaste-nadiamorfosoume-ti-nea-patridognosiasin/273359

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr