Home Greek News H παγκόσμια βασίλισσα της κιθάρας είναι Ελληνίδα και από το Βαρθολομιό Ηλείας (φωτό-βίντεο)

H παγκόσμια βασίλισσα της κιθάρας είναι Ελληνίδα και από το Βαρθολομιό Ηλείας (φωτό-βίντεο)

by _
0 comment 179 views

H παγκόσμια βασίλισσα της κιθάρας είναι Ελληνίδα και από το Βαρθολομιό Ηλείας (φωτό-βίντεο)


Είναι Ελληνίδα – o μπαμπάς κατάγεται από το Βαρθολομιό Ηλείας –, είναι πανέμορφη και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο λαμπερά πρόσωπα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής

Ο Κάρλος Σαντάνα την έχρισε διάδοχό του. Ο Μάικλ Τζάκσον την επέλεξε για τη θρυλική τελευταία περιοδεία του. Πέρασε από τα σκληρά μονοπάτια και τους λαβυρίνθους της ανδροκρατούμενης ροκ, αποσπώντας τον θαυμασμό του βαρέων βαρών Άλις Κούπερ. Έκανε ποδαρικό στην Αμερική μαζί με άλλους αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής , καλεσμένη του ζεύγους Ομπάμα.

Η καταγωγή της είναι από το Βαρθολομιό της Ηλείας, αλλά η φήμη της ξεπερνά τα στενά όρια χωρών και ηπείρων. Η 26χρονη Οριάνθη Παναγάρη συγκαταλέγεται στις καλύτερες κιθαρίστριες στον κόσμο και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο δίσκο της, αλλά και να εμφανιστεί στη σκηνή, στο πλευρό του θρυλικού Άλις Κούπερ!

Η Οριάνθη, η οποία έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Μελβούρνη, ήταν η «εκλεκτή» που είχε επιλεγεί από τον Μάικλ Τζάκσον για να παίξει κιθάρα στην περιοδεία This Is It. Δυστυχώς, όμως, ο θάνατος του Βασιλιά της Ποπ δεν έκανε δυνατή την πραγματοποίηση του ονείρου.

Είδωλο της Οριάνθης είναι ο Κάρλος Σαντάνα. Σε αυτόν οφείλει την αγάπη της για την κιθάρα, καθώς ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που είχε παρακολουθήσει σε συναυλία. Μάλιστα, ο ίδιος ο βιρτουόζος αναγνώρισε την αξία της Οριάνθης, λέγοντας πως τη θεωρεί διάδοχό του!

Η ικανότητα της Οριάνθης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του Έρικ Κλάπτον και του Στιβ Βάι, οι οποίοι έχουν μοιραστεί τη σκηνή μαζί της.

Η Οριάνθη Παναγάρη κατάφερε μόλις στα 33 της χρόνια να συγκαταλέγεται στις καλύτερες κιθαρίστριες στον κόσμο, ενώ έχει ήδη κάνει συνεργασίες που πολλοί θα ζήλευαν, όπως οι Alice Cooper, Steve Vai, Michael Jackson, Carlos Santana, Michael Bolton, Prince, ZZ Top, Adam Lambert, Carrie Underwood, John Mayer, Dave Stewart.

H Οριάνθη γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1985 και μεγάλωσε στη Μελβούρνη. Ο πατέρας της έπαιζε σε ελληνικό συγκρότημα, ενώ είχε γεμίσει το σπίτι με κιθάρες και άλλα μουσικά όργανα. Ετσι, το ενδιαφέρον της Οριάνθης για τις κιθάρες ήρθε πολύ νωρίς, όταν ήταν στην ηλικία μόλις των 6 ετών, ενώ στα 11 της χρόνια, έπαιζε κιόλας ηλεκτρική κιθάρα.

Στα 15 άφησε το σχολείο και επικεντρώθηκε στη σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών. Ήδη από τα 14 έπαιζε σε διάφορα γκρουπ της Αδελαΐδας. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση ως προπομπός σε συναυλία ήταν για τον Ιταλοαμερικανό κιθαρίστα και τραγουδιστή Steve Vai

Στα 14 ηχογράφησε και τον πρώτο της δίσκο ”Under the Influence”, με δικές της εκτελέσεις κομματιών από μουσικούς που την είχαν επηρεάσει. Είχε την τύχη να συναντήσει και να παίξει με τον Carlos Santana στα 18 της. Αυτός την προσκάλεσε να ανέβει να παίξει μαζί του στη συναυλία και έπειτα την κράτησε να τον συνοδεύσει σε όλο το κονσέρτο. Η Οριάνθη υπέγραψε με την αμερικανική δισκογραφική εταιρία Geffen Records, ζει στο Λος Άντζελες και ετοιμάζει δίσκο.

Ως τώρα έχει παίξει με τον Prince, έχει κάνει περιοδεία με τον Steve Vai, έχει δημιουργήσει βιντεοκλίπ, έδωσε ένα τραγούδι της στην ταινία «Bratz», έπαιξε στο Φεστιβάλ του Erick Clapton «Crossroads Guitar Festival» και είχε μια παρουσίαση στην εφημερίδα The New York Times για την προώθηση κιθάρων φιλικών προς το περιβάλλον. Επίσης, εμφανίστηκε στο σόου της απονομής των 51ων Βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια κάντρι Carrie Underwood, η οποία την προσκάλεσε να γίνει μέλος της μπάντας της.

Ηταν εκείνη που επέλεξε ο Michael Jackson για να παίξει κιθάρα στην περιοδεία This Is It, όμως, ο θάνατος του Βασιλιά της Ποπ δεν έκανε δυνατή την πραγματοποίηση του ονείρου.

Το 2009 βγήκε ο δίσκος της “Believe”. Το τραγούδι “According to you” ξεχώρισε αμέσως και έκανε παγκόσμια επιτυχία. Το 2011 της ζητήθηκε να μπει στο συγκρότημα του Alice Cooper, στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 2014.

“Λατρεύω να δουλεύω με τον Alice, θαυμάζω τη διάρκεια του σαν καλλιτέχνη και το γεγονός ότι δίνει κάθε βράδυ το 110% του εαυτού του” τονίζει η Οριάνθη.

Γεννήθηκε στην Αδελαΐδα
Στην Αδελαΐδα, όπου γεννήθηκε, ένας ραδιοφωνικός σταθμός έπαιζε ποπ και ροκ μουσική και κάποια βράδια, όταν δεν νύσταζε, καθόταν μπροστά στο παράθυρο και άκουγε Τζίμι Χέντριξ.
Η συνάντηση με τον Σαντάνα θα αλλάξει τη ζωή της. Στα 11 της θα ακούσει τον θρύλο της κιθάρας ζωντανά στη σκηνή και θα ζητήσει από τον πατέρα της να της αγοράσει μια ηλεκτρική κιθάρα, έστω και από δεύτερο χέρι. Αυτό ήταν! Πού μυαλό για σχολείο!
Κοπάνες, μουντζουρωμένα διαγωνίσματα και στιχάκια στα βιβλία της Άλγεβρας. Η σκεπαστή βεράντα του σπιτιού της μετατρέπεται σε αυτοσχέδια σκηνή που πάλλεται από τους κιθαριστικούς αυτοσχεδιασμούς και την πληθωρική ενέργεια της έφηβης επίδοξης κιθαρίστριας. Είδωλό της ο Σαντάνα και οι πιο σκληροί ροκάδες.
Στα δεκατέσσερα έχει ήδη ηχογραφήσει τον πρώτο της δίσκο «Under the influence». Παίζει κιθάρα σε μερικά από τα αναρίθμητα ροκ γκρουπάκια, γράφει στίχους και μουσική, δίνει τις πρώτες συναυλίες της σε μικρά κλαμπάκια. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλει την παρουσία της στην ανδροκρατούμενη μουσική σκηνή. Στο «βρόμικο» ροκ σύμπαν, η κατάξανθη, πανέμορφη Οριάνθη μοιάζει ξένη. Εκείνη, όμως, δεν το βάζει κάτω.

Η ευκαιρία να γίνει μέρος ενός μύθου παρουσιάζεται σπάνια στη ζωή ενός ανθρώπου – και, όταν εκείνη έρχεται, την αρπάζεις από τα μαλλιά. Κάπως έτσι αντέδρασε η Οριάνθη όταν ο Σαντάνα την προσκάλεσε να ανέβει μαζί του πάνω στη σκηνή. Επτά χρόνια μετά, ο βασιλιάς της κιθάρας ξαναπαίζει στην Αδελαΐδα.
Μόνο που αυτή τη φορά, θα σολάρει μαζί με την Οριάνθη. Δεν μπορώ να πω μετά βεβαιότητας τι σκεφτόταν το 18χρονο κορίτσι όταν στάθηκε απέναντι στον «βασιλιά της κιθάρας». Εκείνος φαίνεται να γοητεύτηκε από το πληθωρικό της ταλέντο αφού την κράτησε όλο το βράδυ πάνω στη σκηνή να τον συνοδεύσει στο κονσέρτο του. Ακολουθούν περιοδείες και εμφανίσεις με τους Στιβ Βάι, Πρινς , ZZ TOP, μια εντυπωσιακή συμμετοχή στο Eric Clapton Crossroards Guitar Festival όπου η ξανθιά καλλονή δίνει το δικό της στίγμα και επιβάλλει δυναμικά την παρουσία της. Η εντυπωσιακή εμφάνισή της στο σόου της απονομής των 51ων βραβείων Γκράμι μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι Κάρι Άντεργουντ δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον Μάικλ Τζάκσον.

Ιούλιος 2009. Τις παραμονές της επικείμενης παγκόσμιας περιοδείας του «This is it», που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, η τηλεόραση και τα μουσικά κανάλια παίζουν ένα βίντεο από τις πρόβες του Μάικλ Τζάκσον. Εκατομμύρια μάτια καρφώνονται στην αισθησιακή ξανθιά που σολάρει δίπλα στον «βασιλιά». Ελάχιστα λεπτά μετά την εκτέλεση του «They Don’t Care About Us» όλοι μιλούσαν για την ελληνικής καταγωγής κιθαρίστρια και το εκρηκτικό σόλο της.

Τρίτο άλμπουμ
Η Οριάνθη έχει χιούμορ, δεν ξεχνά ότι δεν χρειάζεται να παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά, και ξέρει από πρώτο χέρι ότι ροκ δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αγέλαστα πρόσωπα, ακαδημαϊκές συνθέσεις, πομπώδεις δηλώσεις και αυτοκαταστροφική ζωή. Η 33χρονη μουσικός, η οποία το 2014ς κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ, ζει εδώ και έξι χρόνια στο Λος Άντζελες. Πρόσφατα ανακοινώθηκε πως θα εμφανιστεί πρώτη στο #BeMyBand,το οποίο δίνει την ευκαιρία σε επίδοξους μουσικούς να παίξουν ζωντανά δίπλα σε έναν φτασμένο καλλιτέχνη, σε μια θρυλική σκηνή στο Λος Άντζελες.
Το ρολόι μετράει αντίστροφα. Οι αναγνώστες του διεθνούς κύρους μουσικού περιοδικού «Guitar Word» θα έχουν βγάλει ήδη την ετυμηγορία τους – θα δημοσιευθεί στο τέλος αυτού του μήνα– για τον καλύτερο κιθαρίστα της χρονιάς. Ανάμεσα στους προτεινόμενους κιθαρίστες ήταν ο Έρικ Κλάπτον αλλά και η Οριάνθη με τις ελληνικές ρίζες. Κερδισμένη ή χαμένη, η Όρι, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, ήδη πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Γράφει μικρά δηλητηριώδη κομψοτεχνήματα όπως το «Heaven in this» που δεν προσφέρονται για… φιλήσυχους ακροατές, όλες οι γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν, οι άντρες να την αγαπήσουν, και μπορεί να καυχιέται για την καταλυτική παρουσία της στη ροκ σκηνή.

ΠΗΓΗ: odisseasml.blogspot.com


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr