Home Greek News Θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ: Έρχεται αυτό που φοβόμαστε – Στο «κόλπο» και η Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ: Έρχεται αυτό που φοβόμαστε – Στο «κόλπο» και η Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 131 views

Θέμα στα ελληνικά ΜΜΕ: Έρχεται αυτό που φοβόμαστε – Στο «κόλπο» και η Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)


Όλα ειπώνονται ξεκάθαρα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Τον περασμένο Απρίλιο, μεταξύ των άλλων, το Facebook παραδέχτηκε την διαρροή των κωδικών ασφαλείας (passwords) εκατομμυρίων χρηστών της εφαρμογής Instagram που του ανήκει.

Αυτό ήταν το «πρόβλημα».

Ως «λύση», η Microsoft ανακοίνωσε το σχέδιό της να καταργήσει τους κωδικούς και να αρχίσει να χρησιμοποιεί βιομετρικά στοιχεία ή ειδικό «κλειδί» ασφαλείας.

Διαβάζουμε στο ethnos.gr:

«Τα passwords είναι ο πιο εύκολος τρόπος προσέγγισης για τους απατεώνες», δηλώνει ο Jason Tooley, επικεφαλής της εταιρείας «Veridium», η οποία προμηθεύει την αγορά με βιομετρικά συστήματα ασφαλείας. «Οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν κωδικούς που είναι εύκολο να θυμηθούν και άρα εύκολο να παραβιαστούν», συμπληρώνει.

Η κατάργηση των passwords θα σήμαινε εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου για τις εταιρείες IT, καθώς έτσι δεν θα χρειάζεται να επαναφέρουν τους ξεχασμένους κωδικούς. «Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ξοδεύονται περίπου 170 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, σχετικά με τη χρήση passwords», διευκρινίζει ο Tooley.

Η βιομετρία στο προσκήνιο

«Πρέπει να δημιουργείς διαρκώς καινούριους κωδικούς για να μένει ασφαλής. Αυτό δεν είναι εφικτό και έτσι οι άνθρωποι καταλήγουν να χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς με αποτέλεσμα να γίνονται ευάλωτοι», αναφέρει ο Philip Black, εμπορικός διευθυντής της «Post-Quantum», εταιρεία που σχεδιάζει ισχυρά συστήματα κρυπτογράφησης για την προστασία προσωπικών δεδομένων, συμφωνώντας παράλληλα ότι τα passwords θεωρούνται ήδη ο «αδύναμος κρίκος» της υπόθεσης.

Οι νέοι κανόνες που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. έρχονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα ασφαλείας. Η οδηγία για τα συστήματα πληρωμών, γνωστή ως «PSD2», ζητεί από τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν δύο παράγοντες στην ταυτοποίηση πελατών.

Αυτός είναι και ο λόγος που σταδιακά αυξάνεται το ενδιαφέρον για τη βιομετρία. Σύμφωνα με έρευνα της KPMG, το 2019, για τις τραπεζικές απάτες διεθνώς, το 67% των τραπεζών έχουν ήδη επενδύσει σε συστήματα βιομετρικής, όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, φωνητικά πρότυπα και αναγνώριση προσώπου.

ethnos.gr

Έρχονται λοιπόν συστήματα που θα μας αναγνωρίζουν από το πρόσωπο, τα μάτια και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Για τα καλό μας; Ή προωθείται ένα σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των ανθρώπων;

Απαντήσεις θα βρείτε στο άρθρο μας:

Όταν το el.gr τα έγραφε λίγοι πρόσεχαν – Τώρα ετοιμαστείτε να τα ζήσετε ΟΛΑ στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Το θέμα έγινε ρεπορτάζ και στην ελληνική τηλεόραση:

Και ξαφνικά μαθαίνουμε για το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου FindFace της ρωσικής εταιρείας NTechLab, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Μπορεί να αναγνωρίσει ένα πρόσωπο ανάμεσα σε χιλιάδες άτομα, να προσδιορίσει το φύλο, την ηλικία ακόμη και τα συναισθήματα και όλα αυτά στο όνομα της ασφάλειας και της εξασφάλισης του ενός ποιοτικού επιπέδου ζωής σε μία μεγαλούπολη.

Όλοι προσαρμόζονται σε έναν νέο πλανήτη.

Προστασία του Μεγάλου Αδελφού ή παραβίαση της ιδιωτικότητας των ανθρώπων;

Με πληροφορίες από Έθνος και Sputnik, ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT

https://www.el.gr/nea-taxh/microchips/thema-sta-ellinika-mme-erchetai-ayto-poy/?fbclid=IwAR3dYYyMqJmOuuZH1TQom1qcneGzE4xfsWRgoGRkOTmB77mBec1v7b6FIAk

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr