Home Greek News Χτύπησαν οι Τούρκοι τους Ρώσους; Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Χτύπησαν οι Τούρκοι τους Ρώσους; Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

by _
0 comment 215 views

Χτύπησαν οι Τούρκοι τους Ρώσους; Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας


Η Τουρκία επιτέθηκε σε μια διμοιρία περιπόλου της ρωσικής στρατονομίας, στη βόρεια συνοριακή περιοχή της Συρίας κοντά στην Τουρκία, σύμφωνα με τοπικούς ανταποκριτές και βίντεο που φέρονται να δείχνουν την επίθεση και τις συνέπειές της.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες εκθέσεις των Σύρων Κούρδων και των ΜΜΕ τους, τουλάχιστον ένας Ρώσος στρατιώτης που ήταν μέλος της περιπολίας της τραυματίστηκε αφότου το τουρκικό πυροβολικό, έριξε πυρά από την πλευρά της Τουρκίας στα σύνορα, σε μια περιοχή που ονομάζεται Derbisiye. Ένας υψηλόβαθμος ανταποκριτής για τον Telegraph, επίσης δημοσίευσε ένα βίντεο για τα επακόλουθα της επίθεσης:

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες αναφορές αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες απώλειες, μεταξύ των δύο δημοσιογράφων και των τεσσάρων αμάχων, που πιθανώς τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Ο δημοσιογράφος του περιοδικού Kurdistan24, Ακράμ Σαλίχ, περιέγραψε το περιστατικό ότι ο τουρκικός στρατός εισήλθε στη συριακή πλευρά των συνόρων και εκτόξευσε όλμους εναντίον της ρωσικής αποστολής.

Οι τοπικές αναφορές, την οργή της τουρκικής πλευράς για το ότι οι τουρκικές δυνάμεις ήταν ανενημέρωτες για την επίσκεψη ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στα σύνορα, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται και το γεγονός της ρίψης όλμων.


(φώτο: Pexels-πηγή: thestival.gr)

http://www.el.gr/diethni/kosmos/chtypisan-oi-toyrkoi-toys-rosoys-perie/?fbclid=IwAR2gmo8E363wjsPrK6IT1ObwiSN2–yVPejvPy5aK8sQzCpLTBiKvPddknI

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr