Home Greek News Αμερικανικός αιφνιδιασμός στη Συρία: «Έφοδος» αμερικανικών δυνάμεων για την κατάληψη πετρελαιοπηγών!

Αμερικανικός αιφνιδιασμός στη Συρία: «Έφοδος» αμερικανικών δυνάμεων για την κατάληψη πετρελαιοπηγών!

by _
0 comment 167 views

Αμερικανικός αιφνιδιασμός στη Συρία: «Έφοδος» αμερικανικών δυνάμεων για την κατάληψη πετρελαιοπηγών!


Αγώνα δρόμου κάνουν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία για να επανακαταλάβουν τις πετρελαιοπηγές κοντά στην  Deiz ez-Zor, στην ίδια δηλαδή περιοχή που είχαν σκοτωθεί 9 Ρώσοι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner τον Φεβρουάριο του 2018 από αμερικανικές δυνάμεις, σε μια κίνηση που αιφνιδίασε πλήρως τη Μόαχα.

Η αρχή έγινε πριν από ημέρες περίπου από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε πει πως οι κουρδικές δυνάμεις πρέπει να καταλάβουν την περιοχή των πετρελαιοπηγών που κατείχε η ISIS, προκειμένου η ισλαμιστική οργάνωση να μην μπορέσει να τις καταλάβει ξανά.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ φάλαγγα οχημάτων των αμερικανικών δυνάμεων αποτελούμενη από 13 έως 18 οχήματα διέσχισε τα σύνορα με τη Συρία από το Ιράκ στην περιοχή Al-Walid κατευθυνόμενη για τις πετρελαιοπηγές με ισχυρή αεροπορική προστασία.

Έτσι για ακόμη μια φορά η υπόθεση της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία παίρνει νέα τροπή, αφού όπως όλα δείχνουν οι ΗΠΑ δεν πρόκειται… ποτέ να αποχωρήσουν από την πολύπαθη αυτή χώρα.

Αντιδρώντας με οργή στη νέα αυτή αμερικανική κίνηση που η αλήθεια είναι πως αιφνιδίασε τη Ρωσία και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Mark T. Esper ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν (σ.σ. τελικά) στην Συρία για να εμποδίσουν την ISIS να καταλάβει τις πετρελαιοπηγές ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε σχετικά:

«Αυτό που γνωρίζει πολύ καλά η Ουάσιγκτον δηλαδή η κατάληψη των πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία με απλά λόγια είναι μια ληστρική πράξη», προσθέτοντας πως όλα οι πετρελαιοπηγές και τα κοιτάσματα ανήκουν αποκλειστικά στην συριακή Αραβική Δημοκρατία και όχι στην ISIS ή τους Αμερικανούς προστάτες από τους τρομοκράτες της ISIS.

«Ούτε το διεθνές δίκαιο, ούτε και η αμερικανική νομοθεσία μπορεί να δικαιολογήσει την κατάληψη των πετρελαιοπηγών από την Συρία και τον λαό της», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/816119_amerikanikos-aifnidiasmos-sti-syria-xafniki-eisodos

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr