Home Greek News Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει συντονιστή τον Στεφανή;

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει συντονιστή τον Στεφανή;

by _
0 comment 97 views

Μεταναστευτικό ώρα μηδέν: Γιατί ο Μητσοτάκης βάζει συντονιστή τον Στεφανή;


Η κατάσταση με το μεταναστευτικό έχει φτάσει στο… ως εδώ και μη παρέκει…

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμπλέξει στην διαδικασία τον στρατηγό Αλκιβιάδη Στεφανή (σημερινό υφυπουργό Εθνικής Άμυνας) δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, αφού ούτε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πείθονται από τα επιχειρήματα, ούτε το push back εφαρμόζεται.

Όπως εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές είναι θέμα χρόνου να γίνει το μεγάλο μπαμ σε κάποιο από τα κέντρα υποδοχής, είτε στα νησιά, είτε στην ενδοχώρα. Άλλωστε τους τελευταίους μήνες με τις εξεγέρσεις των μεταναστών φτάσαμε λίγο πριν από την μεγάλη έκρηξη και στην Μόρια και στην Σάμο.

Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να φυγαδεύουν και να προωθούν ακόμα και τρομοκράτες του ISIS γίνεται πλέον σαφές ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει ως αρμόδιο συντονιστή έναν έμπειρο στρατιωτικό τον Αλκιβιάδη Στεφανή. Είναι προφανές ότι οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν μπορούν να διαχειριστούν το πρόβλημα, αλλά δεν φαίνονται διαθέσιμοι να ασχοληθούν ούτε κατ΄ελάχιστον.

Για να είμαστε ακριβείς οι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξαφανισμένοι!!!
Δεν πράττουν ούτε αυτό που είχαν δεσμευθεί: να επιχειρήσουν το υποτιθέμενο απαραίτητο μασάζ στις τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας για να υπάρξει η μετεγκατάσταση των μεταναστών / προσφύγων.

Δεν τολμούν να εμφανιστούν σε κανένα Δήμο και σε καμία γειτονιά ούτε της Αθήνας, ούτε της επαρχίας γιατί ξέρουν ποιες θα είναι οι αντιδράσεις. Προτάσσουν δηλαδή το προσωπικό τους πολιτικό κόστος από το συμφέρον της πατρίδας και του κράτους.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί ορισμένοι είναι πως αν συμβεί το οποιοδήποτε «ατύχημα», θα το αναλάβουν το πολιτικό κόστος είτε θέλουν είτε όχι. Δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν, ούτε να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους…

Δεν είναι δυνατόν να στοιβάζονται 3.000 και 5.000 άτομα σε ένα χώρο με υποδομές για 1.500. Αυτό είναι εν δυνάμει «έγκλημα».

Η χώρα τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει μια εικόνα ξέφραγου οικοπέδου, με το πρόβλημα να διογκώνεται συνεχώς και στα νησιά να καταφθάνουν, ανεξέλεγκτα, ορδές μεταναστών…

Και η κυβέρνηση της ΝΔ είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα τελειώσει αυτό το μπάχαλο κι ότι έχει σχέδιο για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση.

Η επιλογή του Στεφανή δείχνει ότι η μόνη λύση, είναι η εμπλοκή του στρατού προκειμένου να θωρακιστεί το αίσθημα ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στις περιοχές που θα προωθηθούν οι μετανάστες.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr