Home Greek News ΗΠΑ: «Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε στρατιώτες μας κατά της Τουρκίας για τους Κούρδους που είναι όμως… σύμμαχοί μας»!

ΗΠΑ: «Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε στρατιώτες μας κατά της Τουρκίας για τους Κούρδους που είναι όμως… σύμμαχοί μας»!

by _
0 comment 92 views

ΗΠΑ: «Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε στρατιώτες μας κατά της Τουρκίας για τους Κούρδους που είναι όμως… σύμμαχοί μας»!


Eντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΑΜ Μαρκ Έσπερ ο οποίος είπε πως «δεν πρόκειτια ποτέ να θυσιάσει Αμερικανούς στρατιώτες εναντίον ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ που ήταν ένας πολύ καλός σύμμαχος» αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία κατά των Κούρδων του YPG.

Δικαιολόγησε έτσι την εγκατάλειψή τους στα «νύχια» της Άγκυρας και πρόσθεσε πως «Βλέπουμε την Τουρκία να στριφογυρίζει κοντύτερα προς την τροχιά της Ρωσίας. Θέλουμε μια Ρωσία αξιόπιστη και δυνατή όπως ήταν στο παρελθόν»

Αλλά ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση έκανε η δήλωσή του για τους Κούρδους όταν είπε «η συνεργασία μας με τους SDF που ακόμα κρατούν φυλακισμένους τους κρατούμενους του ISIS στην Βόρεια Συρία , ήταν πολύ καλή και ακόμη είναι»

Τώρα πως θεωρεί ότι ακόμα οι Κούρδοι θεωρούν συμμάχους τους Αμερικανούς είναι κάτι που χρήζει εξηγήσεων.

Η Τουρκία έβαλε το ΝΑΤΟ σε μια πολύ δύσκολη θέση «αλλά δεν θα ξεκινήσω έναν πόλεμο με έναν σύμμαχο».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/815547_ipa-den-prokeitai-na-thysiasoyme-stratiotes-mas-kata-tis-toyrkias

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr