Home Greek News Διαβεβαίωση Πούτιν προς Ερντογάν: «Θα διώξουμε τους Κούρδους»

Διαβεβαίωση Πούτιν προς Ερντογάν: «Θα διώξουμε τους Κούρδους»

by _
0 comment 126 views

Διαβεβαίωση Πούτιν προς Ερντογάν: «Θα διώξουμε τους Κούρδους»

Τελευταία Ενημέρωση

Μαρία Ζαχαράκη


Ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας εκτίμησε ότι συνήψε μια σημαντική συμφωνία στο Σότσι…

Τη διαβεβαίωση του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα διώξει τους Κούρδους μαχητές από τη Βόρεια Συρία έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, όπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Σότσι.

«Ο κ. Πούτιν ήταν απόλυτος. Είπε ότι “θα τους διώξουμε οπωσδήποτε από εδώ. Αν οι υποσχέσεις δεν τηρηθούν, τότε ξεκινά η δική μας αποστολή. Θα γίνει το ίδιο με αυτούς όπως και με τους άλλους. Δεν αλλάζει τίποτα. Θα δούμε πώς θα πάει» φέρεται να δήλωσε στον Ταγίπ Ερντογάν ο Ρώσος πρόεδρος.

Μάλιστα, ο Πούτιν έδωσε διαβεβαιώσεις στον Τούρκο πρόεδρο όταν τον ρώτησε τι θα γίνει εάν οι Κούρδοι μαχητές φορέσουν στολές του Άσαντ και ενταχθούν στους κόλπους του, λέγοντας ότι ούτε αυτό «θα το επιτρέψουμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτίμησε ότι συνήψε μια σημαντική συμφωνία στο Σότσι, αποτέλεσμα εντατικής προσπάθειας, που είχε στόχο να φέρει την ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία.

«Με αυτή τη συμφωνία πετύχαμε ένα χτύπημα κατά του διαδρόμου τρομοκρατίας. Κάναμε ένα βήμα για την ενίσχυση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας» ανέφερε.

Αναφορικά με την εξαίρεση από τη ζώνη ασφαλείας της περιοχής Καμισλί, προς τα σύνορα με το Ιράκ, ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθώς αυτήν τη στιγμή βρίσκονται εκεί ο ρωσικός στρατός και οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ. Επομένως δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την Τουρκία. «Ούτε εμείς επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο, γι’ αυτό και δεν μπήκαμε από την αρχή στο Καμισλί» είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά αποφασισμένος να πολεμήσει τους Κούρδους μαχητές του YPG, αν δεν αποχωρήσουν μέσα στις προθεσμίες, ενώ διευκρίνισε ότι οι Κούρδοι που φεύγουν από τη Βόρεια Συρία κατευθύνονται νότια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον τέως Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ότι εξόπλισε τους Κούρδους μαχητές στο Κομπάνι και πως από εκεί ξεκίνησαν όλες οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας.

«Αν σήμερα στη χώρα μας βρίσκονται 350.000 Κούρδοι του Κομπάνι, η αιτία είναι σε πρώτο βαθμό ο Ομπάμα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως όσοι λένε ότι στη Τουρκία δεν υπάρχουν Κούρδοι από τη Βόρεια Συρία λένε ψέματα.

Σε ερώτηση, πάντως, εάν θα πάει στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή έτσι φαίνεται.


https://www.ethnos.gr/kosmos/68240_diabebaiosi-poytin-pros-erntogan-tha-dioxoyme-toys-koyrdoys

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr