Παγκόσμια πρωτοτυπία: Ελληνικό ραντάρ εντοπίζει μικροσκοπικά Drones (Βίντεο)


Παγκόσμια πρωτοτυπία: Ελληνικό ραντάρ εντοπίζει μικροσκοπικά Drones (Βίντεο)


Παγκόσμια πρωτοτυπία: Ελληνικό ραντάρ εντοπίζει μικροσκοπικά Drones! Ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός όπως θα διαπιστώσετε στο άρθρο που ακολουθεί.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα ανέδειξαν οι συνάδελφοι μας, στην ιστοσελίδα militaire.gr.Πρόκειται για το ραντάρ «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» που δημιούργησε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Εκεί που τα ραντάρ των υπόλοιπων χωρών υστερούν, η Ελλάδα πρωτοτυπεί. Ο «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» εντοπίζει ακόμα και τα μικρότερα Drones (Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα που μπορούν να φέρουν και οπλισμό).

Το ελληνικό ραντάρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτήρηση των συνόρων μας, αλλά και για τον έλεγχο περιοχών στρατηγικού ενδιαφέροντος. Σε μια εποχή που η Άγκυρα κατασκευάζει και εξοπλίζει Drones δικής της κατασκευής, είναι σημαντικό να έχουμε κάποια αντίμετρα.

Μιλάμε για μια απίστευτη ελληνική «ευρεσιτεχνία». Σκεφτείτε ότι μπορούμε να εντοπίσουμε μικροσκοπιά Drones. Αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι υπόλοιπες χώρες. Θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το ραντάρ για την προσωπική μας ασφάλεια και μόνο ή θα μπορούσαμε να το πουλήσουμε στην Σαουδική Αραβία, ώστε να προστατευτεί από τις επιθέσεις με Drones. Θυμάστε τι συνέβη με την επίθεση στην εταιρεία παραγωγής πετρελαίου Aramco.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

photo:eurokinissi

https://www.el.gr/war/ellas/pagkosmia-prototypia-elliniko-ranta/?fbclid=IwAR0RKV4YolHyaCOdg-_KlBldjgbLiyC7k2G6isE7X2tUCCsU1m9sMWKF4os