Home Greek News Πομπέο: Ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

Πομπέο: Ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

by _
0 comment 112 views

Πομπέο: Ο Τραμπ είναι προετοιμασμένος ακόμη και για στρατιωτική επιχείρηση κατά της Τουρκίας

Newsroom

Έτοιμος ακόμη και για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας -σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτηθεί- είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Προτιμάμε την ειρήνη από τον πόλεμο» είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο CNBC, και συνέχισε: «Αλλά σε περίπτωση που απαιτηθεί στρατιωτική δράση, να γνωρίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι έτοιμος να προχωρήσει…».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μερικές ώρες πριν εκπνεύσει η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται σφοδρή κριτική από πλευράς των Δημοκρατικών για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Βόρεια Συρία.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αρνήθηκε να αποκαλύψει την «κόκκινη γραμμή» του Αμερικανού προέδρου -την εξέλιξη, δηλαδή, που θα ανάγκαζε τον Ντόναλντ Τραμπ να στραφεί εναντίον της Τουρκίας.

«Αναφέρατε τις οικονομικές κυρώσεις που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν. Θα χρησιμοποιηθούν και οι διπλωματικές δυνάμεις μας. Αυτές τις προτιμάμε» είπε ο κ. Πομπέο.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο, όπως αναφέρει το CNBC.


You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr